EICMA 2015: pssst, racer kopen?

Een complete racer verkopen, dat zouden meer merken moeten doen. KTM’s nieuwe MotoGP-motor wordt voor iedereen met genoeg knaken beschikbaar en in Noale vonden ze dat idee blijkbaar dusdanig interessant, dat Aprilia nu ongeneerdmet  KTMs veren gaat pronken. Niet dat we daar een probleem mee hebben, want bovenstaande RSV4-R Factory Works is toch gewoon een absoluut pareltje. Overigens is het niet enkel schone schijn, het ‘Factory Works’ gedeelte slaat de spijker aardig op de kop. Het is nagenoeg een fabrieksracer. 

De RSV4-racers zijn er in een aantal varianten, waaronder twee stockers en twee uitvoeringen in Superbike-trim. De afgebeelde RSV4 is in de ‘Misano’-specificatie, wat inhoudt dat het min of meer de 2015 racer is waar bijvoorbeeld Leon Haslam mee in het Superbike WK rondreed, en die kun je nu dus gewoon kopen. Gekkigheid. Vooruit, het is een rijkeluisspeeltje, gemaakt om circuitdagen te rijden wanneer je lekker aan het rentenieren bent. Let wel op, de RSV4-R FW is niet voor mensen met een zwak gestel, want met meer dan 230 paardenkrachten, ben je gewaarschuwd voor de intense potentie van de Factory Works. ‘Be A Racer’ zeiden ze al, koop er eentje en ben er echt een. 

En voor de enthousiastelingen die er eentje voor op straat zouden willen; nee, ze kunnen niet op kenteken gezet worden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.