EICMA > Veel vraagtekens over Bimota S1000RR

Vol trots deed BMW afgelopen week een persbericht de deur uit waarin een opvallende samenwerking werd aangekondigd met Bimota. De Italianen zouden voor een nieuwe Superbike het S1000RR blok gebruiken. Inmiddels is duidelijk dat dit de BB2 gaat worden maar dat is ook met het enige dat bekend is.

Oké, er komt op de BB2 een compressor te zitten. Hoeveel extra pk’s dit zal opleveren, blijft echter een groot vraagteken en dat geldt ook voor de rest van de technische gegevens. Doordat Bimota op de EICMA zelfs liet weten dat het ook nog eens om een prototype gaat, vrezen wij nu al een beetje voor de BB2.

Hopelijk hebben wij het mis want de nieuwe Bimota zie er traditiegetrouw hartstikke gaaf uit en zou een welkome aanvulling zijn!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.