13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA: XSR hommage aan de XT

Krijgen we komend jaar zowaar een nieuwe XT op basis van het MT-07 blok, toont Yamaha toch ook nog even een eerbetoon aan die oer XT500. 

En die heet de XTribute. XT, snap je? In feite is het simpelweg een XSR700 met een ander jasje, maar fraai is dat jasje zeker. De XT 500 zag veertig jaar geleden het licht en dat wordt nu gevierd. De bekende metalen tank met rode streep zien we terug – die kleurstelling heet toepasselijk 1981 naar het geboortejaar vand e 500 – evenals heuse rubbers om de voorpoten heen. 

Oh en aangezien dat CP2-motorblok dat in de XSR700 hangt ook de XT700Z Ténéré aandrijft is de XTribute toch iets meer XT dan enkel die look.

Foto: Yamaha

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen