EICMA: XSR hommage aan de XT

Krijgen we komend jaar zowaar een nieuwe XT op basis van het MT-07 blok, toont Yamaha toch ook nog even een eerbetoon aan die oer XT500. 

En die heet de XTribute. XT, snap je? In feite is het simpelweg een XSR700 met een ander jasje, maar fraai is dat jasje zeker. De XT 500 zag veertig jaar geleden het licht en dat wordt nu gevierd. De bekende metalen tank met rode streep zien we terug – die kleurstelling heet toepasselijk 1981 naar het geboortejaar vand e 500 – evenals heuse rubbers om de voorpoten heen. 

Oh en aangezien dat CP2-motorblok dat in de XSR700 hangt ook de XT700Z Ténéré aandrijft is de XTribute toch iets meer XT dan enkel die look.

Foto: Yamaha

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?