Eindelijk nieuws van Bimota

Bekijk dit nieuwslijstje en je weet genoeg: Bimota is kwakkelend. Maar afgelopen weekend werd er eindelijk weer iets nieuws onthuld. Toch hadden we als tweewielerliefhebbers op iets anders gehoopt, want Bimota heeft haar naam verbonden aan een auto: de Peugeot RCZ. Daarmee is de ‘RCZ R Bimota’ ontstaan, een vierwieler met ruim 300 pk.

De 35 pk aan vermogenswinst, een nieuwe blow-off valve, het uitgepaste uitlaattraject, het strakkere rijwielgedeelte en een geherprogrammeerde ECU worden toegeschreven aan de samenwerking met Bimota. Of dat ook echt zo is? Waarschijnlijk niet, en dan is deze commerciële samenwerking vooral een slimme marketingtruc. Zo is de exotische uitstraling van Bimota gebruikt om de auto in het rood-wit-zwart van Bimota te spuiten. Dit gelardeerd met enkele Italiaanse vlaggetjes en her en der het Bimota-logo geven de Franse bolide een Italiaanse uitstraling die stiekem toch een beetje hebberig maakt.

Toch is er ook één echt positief punt te ontdekken voor ons motorliefhebbers, en dat is de helmenopslagbak op de plaats waar normaal de achterbank staat. Daarachter vind je trouwens nog een standaard aanwezige GoPro-camera, waarvan er voorin ook eentje zit.

 

[justified_image_grid ids=21617,21618,21619,21620,21621,21622,21623,21624,21625,21626]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?