donderdag 28 maart 2024

Eindelijk nieuws van Bimota

Bekijk dit nieuwslijstje en je weet genoeg: Bimota is kwakkelend. Maar afgelopen weekend werd er eindelijk weer iets nieuws onthuld. Toch hadden we als tweewielerliefhebbers op iets anders gehoopt, want Bimota heeft haar naam verbonden aan een auto: de Peugeot RCZ. Daarmee is de ‘RCZ R Bimota’ ontstaan, een vierwieler met ruim 300 pk.

De 35 pk aan vermogenswinst, een nieuwe blow-off valve, het uitgepaste uitlaattraject, het strakkere rijwielgedeelte en een geherprogrammeerde ECU worden toegeschreven aan de samenwerking met Bimota. Of dat ook echt zo is? Waarschijnlijk niet, en dan is deze commerciële samenwerking vooral een slimme marketingtruc. Zo is de exotische uitstraling van Bimota gebruikt om de auto in het rood-wit-zwart van Bimota te spuiten. Dit gelardeerd met enkele Italiaanse vlaggetjes en her en der het Bimota-logo geven de Franse bolide een Italiaanse uitstraling die stiekem toch een beetje hebberig maakt.

Toch is er ook één echt positief punt te ontdekken voor ons motorliefhebbers, en dat is de helmenopslagbak op de plaats waar normaal de achterbank staat. Daarachter vind je trouwens nog een standaard aanwezige GoPro-camera, waarvan er voorin ook eentje zit.

 

[justified_image_grid ids=21617,21618,21619,21620,21621,21622,21623,21624,21625,21626]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen