Elegant Bastard komt tot leven

Je doet mee aan een customwedstrijd en mag enkele maanden later aan de slag om je eigen motorfiets te gaan opbouwen. Voor Maarten Timmer en Rob van der Heijden gaat dat werkelijk gebeuren. Het duo is onlangs een samenwerking aangegaan onder de naam Smokin’ Motorcycles en kunnen nu gelijk laten zien waartoe zij in staat zijn. Ze krijgen immers van BMW Motorrad Nederland de kans om een R nineT om te bouwen tot de Elegant Bastard, het winnende project van de Soul Fuel Challenge.

Afgelopen twee weken kon via een poll gestemd worden op het favoriete project en uiteindelijk wist de Elegant Bastard de meeste stemmen binnen te halen. Met 74 procent wonnen ze de competitie en staat hen nu een nieuwe uitdaging te wachten. Het bouwen van de custom. ‘Dat is zeker wel haalbaar, maar het zal flink doorwerken zijn. Vooral omdat we het allemaal in de avonduren en de weekenden voor elkaar moeten zien te krijgen’, aldus Maarten Timmer. De onthulling van de Elegant Bastard zal begin november op de BigTwin Bikeshow & Expo zijn, dus het tweetal van Smokin’ Motorcycles heeft nog zo’n drie maanden te gaan om het project te voltooien.    

De grote visuele verschillen met de BMW R nineT gaan de tank, het zitje, de uitlaten en de carbonfiber zijkappen zijn. ‘Wat voor onszelf erg belangrijk is, is om het afwerkingsniveau op hoog niveau te krijgen.’ Het is voor Smokin’ Motorcycles namelijk van belang om een goed visitekaartje af te leveren met de productie van de Elegant Bastard. Timmer: ‘Dit project is een mooie springplank voor ons bedrijf. We zijn net met elkaar in zee gegaan en willen kijken of we op deze manier door kunnen gaan, want motoren bouwen, dat is wat we graag doen.’

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.