Walid Soppe onverslaanbaar op Assen

Voor de derde maal op rij en in totaal al voor de vijfde keer staat Walid Soppe op de hoogste trede van het podium tijdens het huidige seizoen van het Molenaar NSF100 Championship. In Assen liet Soppe voor veel publiek zien dat hij dit seizoen de beste is van allemaal. Op de druk bezochte TT Junior Track pakt hij de winst in beide wedstrijdraces. Met nog twee wedstrijden in het vooruitzicht komt het kampioenschap met grote stappen dichterbij.
De zesde wedstrijd valt samen met de GAMMA Racing Day in Assen en dit zorgt voor extra publiek langs de baan. Walid Soppe rijdt het hele seizoen al zeer constant en gaf ook in Assen duidelijk zijn visitekaartje af. In de eerste race komt hij geen moment echt in gevaar en finisht hij met ruime voorsprong op Rick Dunnik als eerste. Djim Ulrich heeft het nakijken en kan zijn derde startpositie niet verbeteren. Lange tijd reden Jeffrey Buis en Quentin Koers vlak achter dit drietal en streden deze coureurs op het scherpst van de snede om de vierde plaats. Ronde na ronde zaten de jonge talenten elkaar op de hielen wat uiteindelijk voor Koers leidde tot een valpartij. Hierdoor was hij kansloos voor een goede klassering. Buis wordt vierde. Het groepje achtervolgers dat lange tijd aangevoerd werd door Bibi Damen vecht een onderlinge strijd uit. Niek van den Broek weet uiteindelijk Damen en Djoy Blommers te passeren en komt als vijfde over de finish. In dat zelfde groepje reden ook Finn de Bruin en Loran Faber sterk mee.

In de tweede race komt het voor Soppe aan op geduld, iets wat de jonge coureur uit Coevorden niet in zijn bloed heeft zitten. Na de start neemt Dunnik de leiding in de wedstrijd en rijdt hij samen met Soppe een gaatje op de rest. Achter hen zitten Ulrich, Buis en Koers die met z’n drieën de achtervolging in. Zij krijgen aan het eind van de wedstrijd last van achterblijvers waar Ulrich van profiteert. Buis mist de aansluiting en Koers klampt bij hem aan. Voorin vechten Soppe en Dunnik nog steeds nek aan nek om het maximale aantal punten. Dunnik is een taaie tegenstander en laat Soppe niet zomaar voorbij gaan. Soppe loert geduldig op een kans om Dunnik in te halen en met nog vier ronden te gaan doet deze kans zich eindelijk voor. In de bocht na start-finish slaat Soppe toe en pakt hij de kop over. Dan krijgt Dunnik ook last van achterblijvers waardoor de aansluiting met Soppe verloren gaat en hij als tweede over de finish komt. Ulrich wordt weer derde. Buis blijft Koers net voor en wordt vierde. 

Coureurs aan het woord
Nieuwkomer Toine Gierkink kende een slechte eerste wedstrijd. Hij ging er met een stevige high-sider van af: “Ik wilde Timo inhalen maar ik ging iets te hard de bocht door waardoor ik in het gras terecht kwam en over de kop sloeg. Ik heb waarschijnlijk een scheurtje in mijn enkelband. Toch ben ik de tweede race van start gegaan maar dat ging eigenlijk niet goed. Hoewel de start nog redelijk was kwamen de coureurs me daarna toch aan alle kanten voorbij. Dit is mijn eerste seizoen en ik leer heel veel. Ik moest in het begin wel even wennen want hiervoor heb ik gecrost en je schakelt anders dan op een racer. Om mezelf te verbeteren moet ik nog wat later remmen en eerder op het gas gaan.”
Timo Wieme is aan zijn tweede seizoen NSF-cup bezig en kijkt redelijk tevreden terug op deze wedstrijd. “De kwalificatie was slecht, ik stond op de zestiende plek. In de eerste race heb ik nog wat jongens kunnen inhalen bij de start. De coureurs voor mij waren te snel en daar kon ik niet bij komen. Met Rick Kooistra en Toine Gierkink heb ik een leuke strijd gehad, helaas viel Toine. De start van de tweede race ging ook goed, weer kon ik wat coureurs inhalen. Daarna probeerde ik aan te klampen bij Jeroen en Thom maar dat lukte helaas niet. Ik ben vandaag twee keer dertiende geworden en dat is redelijk goed. Eigenlijk wil ik toch nog een paar plaatsen  stijgen in het klassement, hoop dat dit nog gaat lukken tijdens de laatste wedstrijden.”

Volgende wedstrijd
De 22 coureurs rijden dit seizoen 8 wedstrijden, elk bestaande uit een vrije training, een kwalificatietraining en 2 wedstrijdraces. Aan het eind van het seizoen is de winnaar Nederlands Kampioen. Op 23 augustus wordt de zevende wedstrijd gereden op de TT Junior Track in Assen. 

Kijk voor de volledige agenda, de tussenstand en al het overige nieuws op www.nsf100championship.nl. Like ook de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws, of volg de belevenissen van Molenaar NSF100 via Twitter.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?