zondag 5 februari 2023

Elegant Bastard

In de BMW Soul Fuel Challenge konden custombouwers hun ontwerp op basis van BMW’s R nineT opsturen, waarna het publiek mocht stemmen welk ontwerp het daadwerkelijke bestaansrecht zou verkrijgen. Het ontwerp van het Nederlandse Smokin’ Motorcycles, bestaande uit Maarten Timmer en Rob van der Heijden, kreeg de meeste bijval van het publiek, waarna het duo een R nineT geleverd kreeg met een deadline van drie maanden om ermee aan de slag te gaan.

‘Het woord Elegant verwijst naar belangrijke kenmerken van onze customized BMW R nineT, zoals kwaliteit en vakmanschap,’ zegt Maarten Timmer. ‘Denk aan de handgemaakte aluminium brandstoftank, de carbonfiber zijkappen en het antilope lederen zadel. Voor het subframe hebben we gekozen voor CNC-gefreesd aluminium, net als de nieuwe kroonplaat. Enkele typische kenmerken van Smokin’ Motorcycles zijn de asymmetrische klokken, het platte stuur en de lederen ‘bar ends’. We zijn op geen enkel punt afgeweken van het hoge afwerkingsniveau van BMW Motorrad.’

‘De basis van de BMW R nineT leent zich perfect voor customizing. Er zijn gescheiden kabelbomen voor de motor en het rijwielgedeelte, waardoor de vrijheid voor customizers optimaal is,’ zegt Edgar Kleinbergen, Manager Motorrad bij BMW Nederland. ‘Onder de tank ligt een extra aansluiting voor bijvoorbeeld lampen tot maximaal 10 Ampère. Het succes van de eerste BMW Soul Fuel Challenge smaakt naar meer, maar we hebben nog niet besloten of we de ontwerpwedstrijd ook volgend jaar organiseren. Een ding is wél zeker: BMW Motorrad komt in 2015 weer met veel nieuws.’

De Elegant Bastard stond afgelopen weekeinde op de Bigtwin Bikeshow & Expo in Rosmalen en zal op de MOTORbeurs in Utrecht wederom zijn opwachting maken.

Foto’s: Floris Velthuis

 

[justified_image_grid ids=21329,21330,21331,21332,21333,21334]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen