donderdag 25 april 2024

Elektrische fiets voor Valentino Rossi-fans: e-MTB VR46

Elektrische fiets voor Valentino Rossi-fans: e-MTB VR46. Valentino Rossi is één van de grootste coureurs uit de geschiedenis van de wegrace. Hij verkoopt zijn merchandising al een eeuwigheid onder de merknaam VR46, maar er zijn ook allerlei samenwerkingen onder het merk tot stand gekomen. Nu is er een elektrische Valentino Rossi-fiets.

De e-MTB VR46 is ontwikkeld in samenwerking met MT Distribution. Er worden twee versies aangeboden, een premium editie en een strikt gelimiteerde Rossi-editie.

‘Met VR46 Racing Apparel zijn we al enige tijd op een ontwikklingspad, waarbij we projecten initiëren die als doel hebben prestatiegerichte producten te creëren. We wilden ons gamma al lang uitbreiden en de fietswereld betreden, vooral off-road,’ verklaart Carlo Alberto Tebaldi, CEO van VR46.

Valentino Rossi krijgt eigen attractiepark: Yellow Park Tavullia

Het model met beperkte oplage is uitgerust met carbon onderdelen. Slechts 46 stuks worden geproduceerd. En ze worden geleverd met een certificaat van echtheid dat is ondertekend door Rossi zelf.

Verder zijn de twee modellen uitgerust met 27,5 inch achterwielen. De velgbreedte is 35mm. De wielmaat voor is 29 inch en de breedte 30mm. De gekozen banden zijn Pirelli Scorpion E-banden. De vering bestaat uit een 160mm-voorvork en een 205/67,5 mm schokdemper.

Om het zwaartepunt te verlagen, werd de batterij in het onderste deel van het frame geplaatst. De aandrijving komt van Bosch. Alle gegevens van de VR46 e-MTB zijn nog niet bekend gemaakt. De presentatie is gepland voor de EICMA.

e-MTB VR46.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen