Elektrische fiets voor Valentino Rossi-fans: e-MTB VR46

Elektrische fiets voor Valentino Rossi-fans: e-MTB VR46. Valentino Rossi is één van de grootste coureurs uit de geschiedenis van de wegrace. Hij verkoopt zijn merchandising al een eeuwigheid onder de merknaam VR46, maar er zijn ook allerlei samenwerkingen onder het merk tot stand gekomen. Nu is er een elektrische Valentino Rossi-fiets.

De e-MTB VR46 is ontwikkeld in samenwerking met MT Distribution. Er worden twee versies aangeboden, een premium editie en een strikt gelimiteerde Rossi-editie.

‘Met VR46 Racing Apparel zijn we al enige tijd op een ontwikklingspad, waarbij we projecten initiëren die als doel hebben prestatiegerichte producten te creëren. We wilden ons gamma al lang uitbreiden en de fietswereld betreden, vooral off-road,’ verklaart Carlo Alberto Tebaldi, CEO van VR46.

Valentino Rossi krijgt eigen attractiepark: Yellow Park Tavullia

Het model met beperkte oplage is uitgerust met carbon onderdelen. Slechts 46 stuks worden geproduceerd. En ze worden geleverd met een certificaat van echtheid dat is ondertekend door Rossi zelf.

Verder zijn de twee modellen uitgerust met 27,5 inch achterwielen. De velgbreedte is 35mm. De wielmaat voor is 29 inch en de breedte 30mm. De gekozen banden zijn Pirelli Scorpion E-banden. De vering bestaat uit een 160mm-voorvork en een 205/67,5 mm schokdemper.

Om het zwaartepunt te verlagen, werd de batterij in het onderste deel van het frame geplaatst. De aandrijving komt van Bosch. Alle gegevens van de VR46 e-MTB zijn nog niet bekend gemaakt. De presentatie is gepland voor de EICMA.

e-MTB VR46.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?