vrijdag 8 december 2023

Elektrische Kawasaki Ninja 400 met verwisselbare accu?

Het is wel de tijd van de patenten. Harley-Davidson en Honda gingen Kawasaki deze week voor. Nu is Kawasaki aan de beurt. Uit een recent patent lijkt dat Kawasaki een idee heeft voor een elektrische Ninja 400. Het patent werd al in 2013 aangevraagd, maar het is onlangs gepubliceerd. Het meest interessant aan de elektrische Ninja 400 is de verwisselbare batterijtechnologie. Het octrooi toont een elektrische motorfiets waarvan je de accu er aan linkerkant uit kunt halen.

Dit is een interessante oplossing en het is ook handig. Je kunt de accu gemakkelijk verwijderen om ‘m vervolgens te wisselen met een frisse, volledig opgeladen accu in doen. De motorfiets zou een buizenframe hebben met een scharnierende zijkant waarin de verwisselbare accu is ondergebracht.

Deze manier van verwisselen zou het onderhoud ook vereenvoudigen. Je kunt de accu verwijderen en je ding doen aan de motor in een vrij grote ruimte die niet volledig is dicht geschroefd met allerlei onderdelen. Het moet wel gezegd worden dat elektrische aandrijflijnen lang niet zoveel onderhoud nodig hebben als verbrandingsmotoren, dus onderhoud zal ook niet echt een groot probleem zijn.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen