Elektrische motor met vibratorjack

Wekelijks duikt er wel ergens een nieuwe elektrische motorfiets op, maar bijna nooit zo’n exclusief exemplaar als de Vector van het Britse ARC. De machine is ontsproten aan het brein van Mark Truman, iemand die voorheen goed was voor de wildste ideeën van autofabrikant Jaguar. Wild is de Vector zeker: het ding produceert 129 pk en loopt 241 km/u. Van nul naar honderd gaat in 2.7 seconden.

Carbon monocoque
De accu’s zijn goed voor een actieradius van 274 kilometer in de stad en 193 kilometer op de snelweg. Volgens ARC is de motor – die wel in alles prototype uitstraalt – een kwart lichter dan de concurrentie. Dat komt deels door de experimentele accu’s, maar ook door de carbon monocoque die als frame fungeert. Duur spul van Öhlins en Brembo maakt het rijwielgedeelte af. 

Trilmotoren
ARC stort zich niet alleen op een motorfiets, maar ook op motorkleding. De motor wordt inclusief een helm met HUD (Head Up Display) en slim motorpak geleverd. De helm heeft een vizier die zaken als snelheid, gps en achteruitcamera weergeeft. Op zich best bijzonder, maar niet nieuw. dat geldt wel voor het motorpak dat dankzij trilmotoren vibreert als er bijvoorbeeld een voertuig in de dode hoek rijdt.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.