donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Energica. Dankzij opgedane race-ervaring nog meer prestaties en bereik

Energica. EVen More.

Energica heeft voor 2020 een nog sterkere line-up dankzij de race-ervaring die is opgedaan in MotoE, aangezien voor alle 2020-modellen de nieuwe lithium-polymeerbatterij van 21,5 kWh beschikbaar is.

‘Dit elektrische accu-pakket biedt niet alleen de grootste capaciteit ooit geïnstalleerd op een productie-motor, het is ook het krachtigste accu-pakket ooit’, aldus Energica’s CTO Giampiero Testoni.

‘We zijn er trots op deze technologische vooruitgang en innovatie te presenteren op al onze 2020-modellen. Vooruitgang die we hebben geboekt in de afgelopen twee jaar dankzij onze toewijding aan het MotoE-kampioenschap, vooruitgang die we bovendien hebben weten over te brengen naar onze wegmodellen.’

Dankzij de nieuwe krachtbron krijgen de in Modena gefabriceerde elektrische motorfietsen van Energica een verbeterd koppel: 200 Nm voor de Eva EsseEsse9 +, 215 Nm voor de Ego + en Eva Ribelle

Het gaat echter niet alleen om de prestaties, want gewicht en actieradius worden ook positief beïnvloed: de Energica 2020-modellen zijn 5% lichter en hebben een 60% groter rijbereik.

Bereik 2020-modellen*

Ego +, Eva Ribelle, Eva EsseEsse9 +
Stadsgebruik: 400 kilometer
Gevarieerd gebruik: 230 kilometer
Snelweggebruik: 180 kilometer

* Alle actieradius-testen zijn uitgevoerd in reële omstandigheden op echt wegdek.

‘Dankzij het nieuwe accu-pakket konden we werken aan gewicht en actieradius, zonder de prestaties te vergeten; iets dat onze fietsen altijd heeft onderscheiden’, zo gaat Testoni verder.

‘De 2020-modellen die op de Eicma stonden zijn het directe resultaat van voortdurende innovatie door de jaren heen, met meer dan 250.000 kilometer testkilometers op de openbare weg en duizenden op het circuit.’

PRE-ORDER JE NIEUWE ENERGICA NU!

KIES UW 2020 ENERGICA VOOR 31 DECEMBER 2019 EN ONTVANG EEN CARBON-KIT** GRATIS!

** Slank carbon voorspatbord, achterspatbord en kettingbeschermer

60% meer bereik, 10% meer koppel, 5% minder gewicht: de 2020-modellen van Energica zijn krachtiger dan ooit dankzij het nieuwe 21,5kWh-accupakket.

Alle details van het nieuwe aanbod vind je bij je dichtstbijzijnde Energica-dealer.

Energica Eva Ribelle
Energica Eva Ribelle
Energica Eva EsseEsse9 +
Energica Eva EsseEsse9 +
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen