13 C
Nederland
maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EU stopt leveringen van motorfietsen aan Rusland

Vanwege de oorlog in Oekraïne heeft de EU besloten tot verdere handelsbeperkingen. Volgens berichten in de media worden motorfietsen geclassificeerd als luxegoederen en mogen zij niet langer aan Rusland worden geleverd.

Uitvoerverbod voor alle motorfietsen van meer dan 5.000 euro

Europese motorfietsen met een waarde van meer dan 5 000 euro mogen niet langer naar Rusland worden uitgevoerd. Deze maatregel maakt deel uit van een uitgebreide lijst van verboden en beperkingen die de EU heeft opgelegd vanwege de oorlog in Oekraïne.

Yamaha Motor doneert humanitaire hulp aan Oekraïne en de omliggende regio’s

Niet alleen motorfietsen zijn getroffen, maar ook auto’s met een waarde van meer dan 50.000 euro staan op de lijst. Daarnaast is ook een lange lijst van luxegoederen zoals kaviaar, paarden, truffels, wijnen, sigaren, parfum, kleding, juwelen, edele metalen, elektronica, enz. getroffen. Ook veel reserveonderdelen, zoals versnellingsbakken, staan op de lijst.

Los daarvan hebben veel bedrijven besloten hun export naar Rusland stop te zetten, waaronder Harley-Davidson, Honda, Yamaha, BMW en Polaris. Ook bandenfabrikant Bridgestone heeft de productie in Rusland stopgezet, naast de uitvoer naar Rusland.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen