zondag 25 februari 2024

Excelle ZF 450 LS Rally: Chinese Dakar-ready dicht bij debuut

China wil vaste voet op de wereldwijde motorfietsmarkt en dat doet het met producten die steeds dichter bij de Japanse en Europese normen komen. De nieuwste uiting van Chinese technologie komt van Excelle, een merk dat ook bekend staat onder de naam Colove, dat op de Chongqing Motor Expo een van het racemodel afgeleide rallymotor presenteert. De motorfiets heet Excelle ZF450LS Rally en heeft zo te zien wel iets van de KTM 450 Rally of de Fantic XEF 450, om er maar een paar te noemen. Hoe dan ook, de Excelle staat op het punt om naar Europa te komen.

Een compleet assortiment

Excelle lijkt zich te willen voegen in de rij van bedrijven die Europa willen veroveren. Misschien is deze ZF 450 LS niet de meest geschikte motorfiets, maar als je rondkijkt, vind je andere modellen, zoals de tweecilinder 800X Super Adventure, de kleine sportieve 400 (met viercilindermotor) en een MX250 motorcrossmotor. Maar laten we terugkeren naar de Excelle ZF 450 LS Rally, want het bedrijf lijkt de homologatiegegevens te hebben ingediend bij het Chinese ministerie van Industrie en Technologie.

2022 Excelle – of Colove – ZF 450 LS Rally in actie

We hadden het over de KTM 450 Rally. Laten we zeggen dat het uiterlijk vergelijkbaar is, te beginnen met de kleuren, die dezelfde zijn als die van Mattighoffen (wit en oranje). Hoe dan ook, de motorfiets is duidelijk een vloeistofgekoelde 9cc-vierkleps eencilinder. Het vermogen is interessant en wordt opgegeven als 52 pk, genoeg om rap naar 170 km/u te vliegen. Wat het chassis betreft: stalen frame (wielbasis 1.475 mm) met een aluminium achterbrug. De achterbrug is via een progressieve hefinrichting verbonden met een enkele schokdemper. Het leeggewicht van de motorfiets zou 155 kg bedragen. De wielen hebben de gebruikelijke maten voor motorfietsen van dit type: 90/90-21 en 140/80-18. Helaas zijn er geen andere details bekend. Wanneer en of de motorfiets daadwerkelijk naar Europa komt, is nog niet bekend, laat staan dat we enig vermoeden hebben van een prijs.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen