zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EuroCircuit op rand van afgrond

Het EuroCircuit in Valkenswaard zit in zwaar weer. Gesteggel tussen partijen die betrokken zijn bij het Brabantse circuit en de tegenstanders in de vorm van geërgerde omwonende, dreigt in voordeel van de tegenstanders uit te vallen; van volledige sluiting spreekt men nog niet, maar van inperking lijkt op korte termijn sprake.

Op het EuroCircuit vindt voor – de motorrijder vooral interessant – de MXGP-ronde van Europa plaats, maar ook ’s Lands eigen supermoto-legende Marcel van Drunen noemde het jaren zijn thuis met zijn Supermotoschool. Mede door de problemen rondom het EuroCircuit, geeft de school inmiddels les op de Speedway Venray en het Midland Circuit in Lelystad. Uiteraard is het naast thuisbasis van de Supermotoschool en de Europese MXGP-ronde ook thuis voor veel lokale motorcrossers en supermotardrijders die er graag trainen.

Voor de rest van Nederland, kan het EuroCircuit waarschijnlijk de pot op, want raceklasses als rallycross bedienen maar een klein groepje – gepassioneerde – liefhebbers. Alleen wanneer je over de RTLGP Dakar Preproloog begint, gaat men plots wel de barricades op, want dat evenement trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers en fans. Zeker met de opkomst van Max Verstappen, trekt de aandacht voor auto- én motorsport aan; raar dat een groep tegenstanders dan toch grip lijkt te krijgen op een mogelijk inperken of zelfs sluiten van het Eurocircuit.

Om niet alleen RTLGP’s marketingfeestje in de Brabantse Kempen in leven te houden, maar om ook de door motorrijders en crossers graag bezochte activiteiten te kunnen blijven bezoeken, heeft men een petitie opgezet om als één man op te staan en een vuist te kunnen maken. Die petitie vind je door hier te klikken.

Hopeloos is het EuroCircuit absoluut niet, want onlangs nog vernamen we van ’t Contact – regionaal blad van de gemeente Someren, waar Lierop onder valt – dat het crossterrein van MAC Lierop in de Herselse Bossen binnenkort waarschijnlijk weer opgeluisterd kan worden door twee- en viertakten.

Er is duidelijk draagvlak, maar draagvlak zegt weinig als men zich niet laat horen, en sympathisanten van het EuroCircuit doen dat nu en vragen jouw hulp.

Foto: Eurocircuit

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen