dinsdag 16 juli 2024

De opmerkelijke reis van Ducati gedurende de afgelopen 30 jaar

Ontdek de opmerkelijke reis van Ducati gedurende de afgelopen 30 jaar, waarin ze een reputatie hebben opgebouwd als een toonaangevend motormerk dat innovatie, prestaties en stijl combineert. Met een sterke focus op racen, voortdurend onderzoek en ontwikkeling, en vruchtbare samenwerkingen met gerenommeerde leveranciers, heeft Ducati de motorrijders over de hele wereld weten te betoveren met hun baanbrekende en prestatiegerichte motorfietsen. In dit artikel duiken we in de opmerkelijke mijlpalen van de Ducati-methode, die de laatste 15 jaar heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van hoogwaardige producten van ongekende kwaliteit.

Ducati 1098R

2008 – Traction Control brengt prestaties en veiligheid naar een hoger niveau

Als pionier in de industrie introduceert Ducati als eerste motorfietsfabrikant Traction Control op een motorfiets. Met de introductie van dit systeem op de 1098R hebben ze de prestaties en veiligheid van supersportmotoren aanzienlijk verbeterd.

Ducati Streetfighter 1100

Ducati Multistrada V2 S in sportieve kleurstelling

2009 – LED-koplampen verlichten de weg vooruit

De Ducati Streetfighter 1100 wordt de eerste motorfiets waarop LED-koplampen te zien zijn. Deze innovatie verbetert de zichtbaarheid en draagt bij aan de algehele esthetiek van de motorfiets.

Ducati Multistrada 1200 S

2010 – Een revolutie in rijervaring: de Multistrada 1200 S

Ducati presenteert ’s werelds eerste motorfiets met aanpasbare rijmodi: de Multistrada 1200 S. Hiermee kan de motorfiets ‘van karakter veranderen’ en zich aanpassen aan verschillende rijomstandigheden, waardoor de rijervaring naar een nieuw niveau wordt getild.

Ducati Diavel

2011 – Een digitaal tijdperk begint: de Diavel krijgt een TFT-dashboard

Met de introductie van een TFT-dashboard op de Diavel zet Ducati een nieuwe standaard voor digitale weergave op motorfietsen. Dit geavanceerde display biedt rijders essentiële informatie op een heldere en intuïtieve manier.

Ducati 1199 Panigale

2012 – Een helder licht in het donker: de Full-LED koplampunit

Ducati’s 1199 Panigale is de eerste motorfiets die wordt uitgerust met een Full-LED koplampunit. Dit niet alleen energiezuinige, maar ook duurzame verlichtingssysteem verbetert de zichtbaarheid en veiligheid van de rijder.

Ducati de Multistrada 1200 Touring D|Air

2014 – Communicatie met de airbagjas: Multistrada 1200 Touring D|Air

In samenwerking met Dainese introduceerde Ducati de Multistrada 1200 Touring D|Air. Deze motorfiets was de eerste die een geïntegreerd systeem bood om te communiceren met de airbagjas, wat de veiligheid van de rijder verbeterde tijdens ongevallen en noodsituaties.

Ducati Panigale V4

2018 – Slide By Brake: Gecontroleerd slippen tijdens het remmen

Op de Panigale V4 introduceerde Ducati het Slide By Brake-systeem, waarmee rijders gecontroleerd slippen tijdens het remmen mogelijk maken. Dit geavanceerde systeem biedt meer controle en precisie bij het remmen, waardoor de rijervaring op de Panigale V4 naar een hoger niveau wordt getild.

2020 – Radar en geavanceerde rijhulpsystemen: Multistrada V4

Ducati betrad nieuwe terreinen in de wereld van tweewielers door radar te introduceren op de Multistrada V4. Hierdoor konden geavanceerde rijhulpsystemen zoals Adaptive Cruise Control en Blind Spot Detection worden geïmplementeerd. Deze technologieën verbeteren de veiligheid en het rijcomfort door het monitoren van de omgeving en het bieden van geavanceerde rijassistentie.

2023 – Extended Deactivation: Efficiëntie en hittevermindering

Op de Multistrada V4 Rally komt Extended Deactivation, een geavanceerd systeem dat beide achterste cilinders uitschakelt om het brandstofverbruik te verminderen en de hitteproductie te minimaliseren. Dit draagt bij aan een efficiëntere en koelere werking van de motor, waardoor de prestaties en duurzaamheid van de motorfiets worden geoptimaliseerd.

Met deze voortdurende innovaties en aandacht voor technologie en prestaties blijft Ducati zijn reputatie als een pionier in de motorindustrie versterken. Het is duidelijk dat de Ducati-methode staat voor vooruitstrevende ontwikkelingen die de rijervaring naar nieuwe hoogten tillen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen