woensdag 28 februari 2024

Europa sluit wegen voor motorrijders, Amerika gaat nog stapje verder

In Europa worden wegen gesloten voor motorrijders, in Californië gaan ze nog een stapje verder. Daar worden hele gebieden gesloten voor al het verkeer. Stel je eens voor: Californië heeft zo’n 5.500 km kustlijn. Zes kilometer van die hele Pacifische kust is onder intensief toezicht komen te staan. De Oceano Dunes State Vehicular Recreation Area (SVRA) in San Luis Obispo County is het enige strand in heel Californië waarop je mag rijden en kamperen. Crossmotoren, ATV’s en duinbuggy’s mogen in het duinencomplex in een daarvoor aangewezen gebied rijden. Duinen en strand worden jaarlijks door twee miljoen mensen bezocht en die genereren zo’n 243 miljoen dollar aan inkomsten.

Dat Pismo Beach en Oceano Dunes al heel lang populair zijn, zie je op historische foto’s. Al in 1905 reden automobilisten hutje mutje over het strand. Strand en duinen zijn zo uniek dat de Visit California Board of Tourism ze prominent in beeld brengt in een recente advertentie om nog meer bezoekers naar de staat te lokken.

Schokkend! Zelfrijdende auto’s zien motorrijders niet

Maar aan deze lange traditie komt mogelijk een officieel einde, nu de California Coastal Commission (CCC) unaniem heeft gestemd voor een verbod op alle offroad activiteiten op het strand vanaf 2024. Het enige wat dit permanente verbod nog in de weg staat, is een reeks rechtszaken door de non-profit organisatie Friends of Oceano Dunes, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van offroad recreatie in het gebied.

Pismo Beach ligt bij de rode marker.
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen