maandag 15 juli 2024

2023 BMW R 1250 R: Eerste Blik

Voortbouwend op het succes van BMW’s naked boxer roadster, die begon met de 494cc-boxer aangedreven R 32 uit 1923, introduceert BMW Motorrad de vernieuwde 2023 BMW R 1250 R roadster.

Hoewel veel dingen hetzelfde blijven, waaronder de 1254cc-lucht-/vloeistofgekoelde boxerr met ShiftCam technologie die een geclaimde 136 pk en 142,3 Nm levert, heeft BMW verschillende upgrades aangebracht in het 2023 model.

Diverse voorzieningen die voorheen als optie leverbaar waren, zijn nu standaard, waaronder Dynamic Traction Control, ABS Pro (deels integraal) en Dynamic Brake Control. En naast de vorige rijmodi Road en Rain is er in 2023 nu ook de Eco-modus.

2023 BMW R 1300 GS gefilmd tijdens test op de openbare weg

In de Eco-modus wordt de rijder aangemoedigd om zo zuinig mogelijk te rijden, met een zachte gascurve en een gematigde beperking van het motorkoppel. Als onderdeel van deze inspanningen geeft het TFT-kleurenscherm een efficiëntieweergave. Als een rijder maximale prestaties wenst – bijvoorbeeld voor inhalen of bergop rijden – schakelt de rijmodusknop snel en eenvoudig over naar een andere modus.

Andere nieuwe kenmerken van de 2023 BMW R 1250 R zijn LED-richtingaanwijzers, een solozitje achter en nieuwe Option 719 spaakwielen (optioneel).

Het 2023 model heeft nog steeds de volledige LED-koplamp, maar biedt nu een optionele adaptieve bochtenverlichting. De adaptieve bochtenverlichting werkt door het inschakelen van extra LED-elementen in de hoofdkoplamp die voorzien zijn van hun eigen reflectoren, afhankelijk van de hellingshoek. Het wordt geactiveerd vanaf een hellingshoek van 7 graden tot 25 graden en een snelheid van meer dan 10 km/u. Tot de nieuwe standaarduitrusting behoort ook een nieuw ontworpen LED Comfort turn.

Gelijk aan 2022 zijn een slipper clutch, Hill Start Control, BMW Motorrad Paralever met een upsd-45mm-vork en een veer/schokdemper aan de achterzijde met veervoorspanning- en reboundverstelling en reisafhankelijke demping (WAD) nog steeds standaard.

Het optionele Premium Pakket omvat Keyless Ride, een Design Option-achterdemper, een verchroomd uitlaatspruitstuk, verwarmde handgrepen, bandenspanningscontrole en cruise control. Er zijn meerdere Option 719 Billet Packs beschikbaar, evenals talrijke individuele opties.

De 2023 BMW R 1250 R begint bij € 17.700,-. In standaardtrim is de R 1250 R afgewerkt in Ice Grey non-metallic in combinatie met een zwart frame. Met de optionele varianten Triple Black en Style Sport kan de eigenaar kiezen uit twee expressieve kleurencombinaties.

De Style Sport-variant heeft een carrosseriekleur in Racing Blue Metallic, een wit frame, gouden remklauwen voor/achter, een zwart sportstuur, een blauwe voorspoiler en een zadelcover en/of een duozadel.

De Triple Black-variant heeft een carrosseriekleur in Black Storm Metallic, een Agate Grey-frame, gouden remklauwen voor/achter, een roestvrijstalen radiatorrooster, een roestvrijstalen motorspoiler, Pure-tankbekleding en een zadelcover en/of duozadel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen