zaterdag 15 juni 2024

European Bike Week: Europa’s grootste, gratis motorfestival weer als vanouds

Voor de 23e keer keerde Europa’s grootste motorfeest, de European Bike Week, begin september terug naar de zonnige zuidkant van de Alpen in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Ongeveer 80.000 mensen en meer dan 50.000 motoren stroomden naar het Oostenrijkse dorp Faak am See om Harley-Davidson en de lifestyle van motorrijders te vieren in een prachtige alpine omgeving tijdens een evenement dat gratis toegankelijk was voor alle motorrijders. De eregast van dit jaar was Bill Davidson, directeur van het Harley-Davidson Museum en vicepresident van Harley-Davidson Motor Company. Bill is de achterkleinzoon van een van de oprichters van het bedrijf, William A. Davidson.

Mash X-Ride 650 Trail 2023: voor meer plezier in het terrein

Het hart van het event lag in Harley Village – een terrein van ongeveer 40.000 m2 waar het langs de weg dag en nacht gonsde van de motorfietsen, zover het oog reikte. Veertien erkende Harley-Davidson dealers uit heel Europa en tal van andere handelaren presenteerden motorfietsen, accessoires en kleding. En meer dan 30 bands verzorgden het gratis entertainment op twee podia.

De H-D EXPO toonde de nieuwste motorfietsen, waaronder de onthulling van het nieuwste Icons Collection-model, de Low Rider El Diablo, waarvan de productie wereldwijd beperkt is tot slechts 1.500 exemplaren. Tegenover de EXPO stond de autopartner van European Bike Week, Ford, met onder meer de nieuwe Ford Bronco en een Ford Mustang in politiekleuren. De H-D Demo Zone was het grootste deel van de week volgeboekt en er waren twee nieuwe deelevents: de Revolution Max Experience en de Adventure Riding Experience. Beide events namen rijders mee op tochten op maat, waarbij de Adventure Riding Experience een offroadtraining was op de Pan America 1250, gegeven door Bosnië Rally-deelnemer Ralf ‘Ralle’ Wiesenfaller en Dakar-legende Mick Extance.

Ook nieuw voor 2022 was de EV Zone, waar testritten op de LiveWire One en Serial 1 e-bikes plaatsvonden naast een display van Ford, die de Mustang Mach-E en de volledig elektrische Transit toonde. De laatste kon zelfs een LiveWire motorfiets opladen!

Op vrijdagavond vond de Custom Bike Show plaats in de Customizer Area, gesponsord door Metzeler. Ongeveer 40 customs waren ingeschreven in zes categorieën, met trofeeën voor Best in Category, Best in Show en People’s Choice. Best in Show werd gewonnen door Mirko Perugini uit Italië, die een geschilderde Harley-Davidson-tanktrofee en een set Metzeler-banden mee naar huis nam. Tijdens de parade op zaterdag reden 10.000 rijders rond Villach en de Ossiacher See, toegejuicht door de plaatselijke bevolking. En op zaterdagavond won de gelukkige deelneemster Karin Serraino een gloednieuwe Pan America 1250 Special. Er werden ook twee tickets gewonnen voor deelname aan het Harley-Davidson 120th Anniversary Festival in Boedapest, Hongarije, van 22 tot 25 juni 2023. De European Bike Week keert terug naar Faak am See van 5 tot 10 september 2023.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen