vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Europees Kampioen Honda Technici binnen Nederlands dealernetwerk

Honda organiseerde op 14 oktober 2022 een Europese wedstrijd voor motorfietstechnici op de Honda Academy Erlensee (Duitsland).

De deelnemers mochten alleen op uitnodiging deelnemen (24 in totaal) en de voorwaarde was: het winnen van de nationale wedstrijden binnen Europa.
De Nederlandse vertegenwoordiging Jos Pols (met zijn coach Attila Arnoczky) nam het op tegen drieëntwintig tegenstanders uit alle richtingen van Europa.

De wedstrijd bestond uit zes opdrachten. De belangrijkste criteria: procedure opvolging en parate kennis. Al snel bleek dat er hard gewerkt moest worden om binnen de gestelde tijd de oorzaken te achterhalen en alle vragen te beantwoorden.

Video: De gezichten achter Honda-dealer Pols Motoren

De assessments waren opeenvolgend:

  • Maris, benut het online werkplaatsdocumentatie centrum optimaal en vindt alle benodigde informatie.
  • Bedradingsschema’s, tegenwoordig steeds complexer en indrukwekkender. Kan de deelnemer deze lezen en aan de hand van een situatieschets de juiste oorzaken en gevolgen beredeneren.
  • De Koppeling, achterhaal de oorzaak van de defecte meervoudige natte platen koppeling.
  • Meettechnieken, bouw zelfstandig een schakeling en verricht de juiste metingen.
  • Elektronische vering (ESC), de kennis over dit systeem werd op de proef gesteld en er moest een juist advies worden uitgebracht aan de eigenaar.
  • Anti-blokker systeem (ABS), vindt het defect en repareer deze.

Aan het einde van de dag had Jos er een goed gevoel over en reageerde enthousiast: “tof om zo uitgedaagd te worden!”.

De top drie gaat in 2023 naar Japan om daar gedurende twee dagen te strijden om de titel World Honda Motorcycle Technician.

De geweldige prestaties van de deelnemers waren onderwerp van gesprek tijdens de uitreiking en Jos Pols is er met de winst vandoor te gaan.

Wij wensen hem alvast heel veel succes bij het Wereldkampioenschap in Japan, wat in Oktober 2023 gehouden gaat worden!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen