Europese Investeringsbank: 30 miljoen voor ontwikkelingen Piaggio

De Europese Investeringsbank (EIB) zal de Piaggio Groep financieren voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, die in Italië worden uitgevoerd.

De Europese Investeringsbank (EIB) en de Piaggio-groep (PIA.MI) hebben een zevenjarige lening van 30 miljoen euro ondertekend. De lening is ter ondersteuning van de onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die in het investeringsplan zijn voorzien en die tegen 2021 in de Italiaanse vestigingen van de Piaggio-groep worden uitgevoerd.

De met de EIB ondertekende leningsovereenkomst zal de ontwikkeling van innovatieve technologische, product- en procesoplossingen op het gebied van actieve en passieve veiligheid en duurzaamheid (met inbegrip van elektrische aandrijflijnen en vermindering van het verbruik in thermische motoren) ondersteunen met het oog op de versterking van het productassortiment voor scooters, motorfietsen en bedrijfsvoertuigen.

De lening, die een aanvulling vormt op een vorig contract dat vorig jaar werd ondertekend, brengt het totale engagement van de EU-bank met de Piaggio Groep voor onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten voor de driejarige periode 2019-2021 op 100 miljoen en maakt het mogelijk om de financiële structuur van de Groep verder te versterken door bij te dragen tot de verlenging van de gemiddelde looptijd en de vermindering van de gemiddelde kosten van de schuldenlast.

EIB Artikel

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?