zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Fabrikanten zijn tegen

De Europese Motorfiets Industrie(ACEM) vraagt het Europees Parlement en de lidstaten de nieuwe richtlijnen voor het motorrijbewijs te verwerpen. Dit mede door de twijfelachtige redenering voor de nieuwe richtlijnen en die impact die het zal hebben op de rijscholen en de kosten voor het behalen van een motorrijbewijs.

Rijscholen moeten door de nieuwe richtlijnen een extra motorfiets aanschaffen voor het A2 rijbewijs. De aanschaf van een extra motor wordt de door ACEM economisch niet rechtvaardig bevonden wegens de lage vraag naar motorrijbewijzen in sommige delen van Europa.
 
Jacques Compagne, secretaris-generaal van ACEM: ‘ Het is onbegrijpelijk dat de beslissingen door de Europese Commissie achter gesloten deuren zijn genomen zonder overleg met de motorindustrie en belanghebbende. In tegenstelling tot autorijscholen, profiteren motorrijscholen niet van dezelfde schaalvoordelen. ACEM pleit daarom voor een verwerping van de nieuwe richtlijnen.’    
 
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelSteun Lascorz
Volgend artikelNieuwe MOTOR Magazine is uit!

Gerelateerde artikelen