Fabrikanten zijn tegen

De Europese Motorfiets Industrie(ACEM) vraagt het Europees Parlement en de lidstaten de nieuwe richtlijnen voor het motorrijbewijs te verwerpen. Dit mede door de twijfelachtige redenering voor de nieuwe richtlijnen en die impact die het zal hebben op de rijscholen en de kosten voor het behalen van een motorrijbewijs.

Rijscholen moeten door de nieuwe richtlijnen een extra motorfiets aanschaffen voor het A2 rijbewijs. De aanschaf van een extra motor wordt de door ACEM economisch niet rechtvaardig bevonden wegens de lage vraag naar motorrijbewijzen in sommige delen van Europa.
 
Jacques Compagne, secretaris-generaal van ACEM: ‘ Het is onbegrijpelijk dat de beslissingen door de Europese Commissie achter gesloten deuren zijn genomen zonder overleg met de motorindustrie en belanghebbende. In tegenstelling tot autorijscholen, profiteren motorrijscholen niet van dezelfde schaalvoordelen. ACEM pleit daarom voor een verwerping van de nieuwe richtlijnen.’    
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.