dinsdag 16 juli 2024

Fabrikanten zijn tegen

De Europese Motorfiets Industrie(ACEM) vraagt het Europees Parlement en de lidstaten de nieuwe richtlijnen voor het motorrijbewijs te verwerpen. Dit mede door de twijfelachtige redenering voor de nieuwe richtlijnen en die impact die het zal hebben op de rijscholen en de kosten voor het behalen van een motorrijbewijs.

Rijscholen moeten door de nieuwe richtlijnen een extra motorfiets aanschaffen voor het A2 rijbewijs. De aanschaf van een extra motor wordt de door ACEM economisch niet rechtvaardig bevonden wegens de lage vraag naar motorrijbewijzen in sommige delen van Europa.
 
Jacques Compagne, secretaris-generaal van ACEM: ‘ Het is onbegrijpelijk dat de beslissingen door de Europese Commissie achter gesloten deuren zijn genomen zonder overleg met de motorindustrie en belanghebbende. In tegenstelling tot autorijscholen, profiteren motorrijscholen niet van dezelfde schaalvoordelen. ACEM pleit daarom voor een verwerping van de nieuwe richtlijnen.’    
 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen