zaterdag 10 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ontslag voor Fenati na bizarre actie

Het was het gesprek van het weekend: Romano Fenati die zich opwond over het agressieve rijgedrag van Manzi en ‘m op het rechte eind in de voorrem kneep. Het MarinelliSnipers-team heeft zonet bekend gemaakt Fenati te ontslaan. Op Facebook melden zij dat het ‘leven van een coureur in gevaar is gebracht, waarvoor geen excuses mogelijk zijn.’

Vele coureurs liepen al vooruit op het besluit. Zo liet Cal Crutchlow weten dat wat hem betreft Fenati z’n hele leven niet meer aan een race mee mag doen. Vrijwel alle coureurs sloten zich bij Crutchlow aan. Slechts Lorenzo sprak enigszins zalvende woorden.

Fenati werd vorig jaar tweede in de Moto3, en reed dit jaar voor het eerst in de Moto2. Daar heeft hij dit jaar nog niet zo van zich doen spreken zoals hij in de Moto3 deed. Fenati zou volgend seizoen eigenlijk uitkomen voor Forward Racing, de ploeg van Manzi waarvan hij dus het remhendel inkneep. Forward rijdt met MV Agusta en MV heeft reeds laten weten zich tegen de komst van Fenati te gaan verzetten. Ofwel; deze actie, niet de eerste van Fenati, kan nog wel eens héél dure gevolgen gaan krijgen. 

Update 15:35 – MV Agusta en Forward Racing hebben inmiddels in een gezamenlijk persbericht laten weten dat Fenati z’n plekje voor volgend jaar kwijt is. Giovanni Castiglioni, president van MV: ‘In alle jaren dat ik sport kijk, heb ik nog nooit zulk gevaarlijk gedrag als dit gezien. Een coureur die zich zo kan gedragen kan nooit de waarden van MV uitdragen. Hierdoor willen we hem niet als rijder hebben wanneer MV volgend jaar terugkeert in het wereldkampioenschap.’

 

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen