vrijdag 19 juli 2024

Film > Commando’s versus Harley-tuig

“Geen grappen met de vrouw van een commando! Of hij ramt zijn chopper door je strot!” Die fijne lyriek moest in 1971 mensen naar de bioscoop lokken. Maar de commando’s in Chrome and Hot Leather rijden op Kawasaki’s en beschikken helemaal niet over de benodigde chopper om de daad bij het woord te voegen. Het is kenmerkend voor de haast waarmee exploitatiefilms in elkaar werden geflanst en gepromoot. De arme bedenker van de slagzin was kennelijk niet de tijd gegund eerst zelf de film te bekijken.

Twee mooie meisjes rijden met de auto door de heuvels van Zuid-Californië. Ze worden ingesloten door een troep bikers. Een besnorde motorrijder sommeert hen te stoppen. De meisjes voelen daar niets voor, slaan plotseling een zijweggetje in en rijden de biker van zijn chopper. De snor zet de achtervolging in en zorgt er met een slingerende ketting voor dat het slecht afloopt met de meisjes. Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet!

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen