Film > Commando’s versus Harley-tuig

“Geen grappen met de vrouw van een commando! Of hij ramt zijn chopper door je strot!” Die fijne lyriek moest in 1971 mensen naar de bioscoop lokken. Maar de commando’s in Chrome and Hot Leather rijden op Kawasaki’s en beschikken helemaal niet over de benodigde chopper om de daad bij het woord te voegen. Het is kenmerkend voor de haast waarmee exploitatiefilms in elkaar werden geflanst en gepromoot. De arme bedenker van de slagzin was kennelijk niet de tijd gegund eerst zelf de film te bekijken.

Twee mooie meisjes rijden met de auto door de heuvels van Zuid-Californië. Ze worden ingesloten door een troep bikers. Een besnorde motorrijder sommeert hen te stoppen. De meisjes voelen daar niets voor, slaan plotseling een zijweggetje in en rijden de biker van zijn chopper. De snor zet de achtervolging in en zorgt er met een slingerende ketting voor dat het slecht afloopt met de meisjes. Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet!

Tekst: Fanta Voogd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.