13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Film> Ducati presenteert nieuwe superbike UPDATE

UPDATE 28-9-2011
Dankzij ducati.ms, een groot forum, kunnen wij deze foto’s laten zien van de 1199 Panigale. Wat opvalt? Inderdaad, het formaat van de Panigale. Of is die testrijder zo lang…

BERICHT 21-9-2011
Het nieuwe model van Ducati draagt de naam 1199 Panigale. De naam verwijst naar de historische oorsprong van het Italiaanse merk in Borgo Panigale. Dit gebied in Bologna, Italië, wordt ook wel 'Motor Valley' genoemd. Het model wordt uitgesproken als 'pan-ee-gah-lee'. Dit nieuwe model breekt met Ducati's superbike-traditie. Voor het eerst wordt er namelijk een naam toegevoegd aan de motorinhoud.

De 1199 Panigale zal volgens het Italiaanse merk niet alleen ongeëvenaarde prestaties leveren en een adembenemend design hebben. Ook vele innovaties op technisch gebied zijn gebruikt bij deze nieuwe Superbike en dat belooft veel goeds. Tijdens het 2012 FIM Superstock kampioenschap zal de Ducati 1199 Panigale voor het eerst in actie komen en zal in overeenstemming met het ontwikkelingsprogramma van de fabriek zijn debuut maken in de World Superbike in 2013.

De introductie in twee fases stelt Ducati in staat om de Superbike versie van de 1199 Panigale extra te ontwikkelen, aangepast aan het meer open reglement van de World Superbike categorie. Bovendien worden zo de kosten beheerst voor de World Superbike teams die kunnen blijven deelnemen met een 2012 versie van de 1198 met de technische ondersteuning van de Ducati technici.

De 1199 Panigale zal tijdens de Eicma in Milaan (10-13 november) officieel worden onthuld. Toch laat Ducati ons nu alvast een beetje proeven van dit nieuwe model. Klik op onderstaande film voor een 'sneak preview'.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen