13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Film eeuwige klassiekers > Honda GoldWing

Motoren met een onbeperkte houdbaarheidsdatum zijn doorgaans ook de mijlpalen in de motorgeschiedenis. Welke motoriconen uiteindelijk thuishoren in het linker rijtje van de tijdloze eredivisie zal altijd voor verhitte discussies blijven zorgen, maar met deze zes Oud & Nieuw-duosetjes komen we aardig dicht in de buurt.

In 1975 presenteerde Honda de GL1000 GoldWing als een sportieve Naked bike, maar daar dachten zowel de klanten als de accessoirehandel totaal anders over. Vrijwel meteen werden de Honda-boxers aangekleed met toerruiten, kuipen en koffersets en werd de GoldWing gaandeweg getransformeerd tot het luxepaard van het toersegment.

In dertig jaar tijd werden in Ohio meer dan een miljoen GoldWings produceerd, een absoluut record voor een motorfiets die ondanks z’n exorbitante uiterlijk en bepaald niet zachtzinnige prijs nog steeds een enorm breed publiek weet aan te spreken.

Lees meer in de klassiekerspecial van MOTO73 die nu in de winkel ligt voor slechts 6.95 euro. Pak mee!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen