Film eeuwige klassiekers > Honda GoldWing

Motoren met een onbeperkte houdbaarheidsdatum zijn doorgaans ook de mijlpalen in de motorgeschiedenis. Welke motoriconen uiteindelijk thuishoren in het linker rijtje van de tijdloze eredivisie zal altijd voor verhitte discussies blijven zorgen, maar met deze zes Oud & Nieuw-duosetjes komen we aardig dicht in de buurt.

In 1975 presenteerde Honda de GL1000 GoldWing als een sportieve Naked bike, maar daar dachten zowel de klanten als de accessoirehandel totaal anders over. Vrijwel meteen werden de Honda-boxers aangekleed met toerruiten, kuipen en koffersets en werd de GoldWing gaandeweg getransformeerd tot het luxepaard van het toersegment.

In dertig jaar tijd werden in Ohio meer dan een miljoen GoldWings produceerd, een absoluut record voor een motorfiets die ondanks z’n exorbitante uiterlijk en bepaald niet zachtzinnige prijs nog steeds een enorm breed publiek weet aan te spreken.

Lees meer in de klassiekerspecial van MOTO73 die nu in de winkel ligt voor slechts 6.95 euro. Pak mee!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?