Film > Gracieus Alpengerief

Terwijl we op ons gemak de zoveelste besneeuwde Alpenpas beklimmen vechten Nina Hagen, Bruce Springsteen en Kyu Sakamoto om het hardst. Ze klinken uit de twaalf speakers van respectievelijk de Duitse K1600GTL, de Amerikaanse Electra Glide en de Japanse GoldWing. We zijn, met de zadelverwarming aan en onze achterwerken licht sudderend, de koning te rijk.

We horen je al denken; ‘Wat een verwende sikken, die MOTO73-redacteuren.’ En het mooie is dat we daar niets tegenin te brengen hebben. Want verwend raak je vanzelf op één van deze drie toermastodonten. Zelfs wanneer je de cruisecontrole, voetverwarming, radio en verstelbare ruit onberoerd laat blijft er nog zoveel luxe over dat het uren duurt totdat je vermoeid raakt. Dat mag je verwend, lui of pedant noemen; het is best lekker wanneer je op één dag duizend kilometer wilt reizen. Dat deden we dan ook, in één ruk reden we naar Oostenrijk en dat is op deze toermastodonten een bijzonder prettige bezigheid!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?