donderdag 2 februari 2023

Film > Gracieus Alpengerief

Terwijl we op ons gemak de zoveelste besneeuwde Alpenpas beklimmen vechten Nina Hagen, Bruce Springsteen en Kyu Sakamoto om het hardst. Ze klinken uit de twaalf speakers van respectievelijk de Duitse K1600GTL, de Amerikaanse Electra Glide en de Japanse GoldWing. We zijn, met de zadelverwarming aan en onze achterwerken licht sudderend, de koning te rijk.

We horen je al denken; ‘Wat een verwende sikken, die MOTO73-redacteuren.’ En het mooie is dat we daar niets tegenin te brengen hebben. Want verwend raak je vanzelf op één van deze drie toermastodonten. Zelfs wanneer je de cruisecontrole, voetverwarming, radio en verstelbare ruit onberoerd laat blijft er nog zoveel luxe over dat het uren duurt totdat je vermoeid raakt. Dat mag je verwend, lui of pedant noemen; het is best lekker wanneer je op één dag duizend kilometer wilt reizen. Dat deden we dan ook, in één ruk reden we naar Oostenrijk en dat is op deze toermastodonten een bijzonder prettige bezigheid!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen