Film > Opel Motoclub raketmotor

In de zomer van 1929 – amper zes maanden na zijn bijna-dood-ervaring in de RAK2-raketauto – wilde Fritz von Opel opnieuw een snelheidsrecord vestigen met een raket-aangedreven motorfiets. Tot grote woede van de automagnaat weigerde de Duitse motorbond de recordpoging officieel te erkennen, maar zelfs zonder nieuw wereldrecord was de explosieve 500cc Opel Motoclub spraakmakend genoeg om blijvend te worden herinnerd.

Meer lezen? Mis dan de totaal vernieuwde MOTO73 niet. Nummer 4 ligt tot en met 29 februari in de winkel!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.