zaterdag 20 april 2024

Flitspaal of melkpaal?

De Groene Kruisweg in Voorne-Putten staat al jaren bekend als een van de meest onveilige wegen van Nederland. In de ANWB-rating van vorig jaar kreeg de weg maar één ster, waar er vijf te halen zijn. Vooral voor motorrijders blijkt de weg volgens de ANWB erg gevaarlijk te zijn.

Toch kunnen omwonenden en verkeersdeelnemers uit de regio de nieuwe digitale flitspalen niet waarderen. Er wordt steen en been geklaagd dat een nieuwe paal, uit een rijtje van meerdere nieuwe palen (negen op een afstand van tien kilometer), niet goed afgesteld zou staan. Beboete personen stellen dat de paal bij een te lage snelheid flitst, maar de politie spreekt dat tegen en stelt dat de geflitste personen zullen moeten wennen aan de plaatsing van de nieuwe paal en hun rijgedrag nog moeten aanpassen: “Je ziet vaak dat mensen eerst moeten voelen wat de gevolgen zijn van hun rijgedrag voordat ze dat aanpassen. Over een tijdje zul je zien dat er veel minder bonnen zijn en mensen er bewuster rijden”, aldus de lokale politiewoordvoerder.

De vele nieuwe flitspalen vervangen de oude analoge exemplaren, die in deze regio veelvuldig werden gesloopt. De nieuwe palen zijn meer bestand tegen vandalisme, maar geven geen flits af. Dat laatste kan een reden zijn waarom veel personen uit de regio veel meer dan één boete hebben gekregen: zag je vroeger nog een flits, nu merk je pas dat je te hard hebt gereden wanneer de envelop van het CJIB op je deurmat valt. En dan kun je er dus al weer vele malen opnieuw langs hebben gereden.

De Spijkenisser wethouder Christel Mourik (VVD) trekt zich het lot van de honderden bekeurde automobilisten aan. Ze heeft beloofd de zaak uit te zoeken, omdat ze het vreemd vindt dat juist bij die ene flitspaal de ene na de andere bon valt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen