Fors meer motordoden in 2014

Uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS blijkt dat het aantal motordoden in 2014 flink is gestegen ten opzichte van het aantal in 2013: vorig jaar kwamen 55 motorrijders om het leven, in 2013 maar 29.

Maar wanneer we naar de cijfers van 2011 en 2012 kijken valt de stijging wel mee. Het aantal van 2014 is maar nipt meer dan in 2011 en 2012, en in 2010 lag het aantal nog fors hoger. De ontwikkeling van het aantal motordoden per jaar is, op de lange termijn, dus wel aan het dalen. Dat is ook goed te zien in onderstaande grafiek (bron CBS). 

Bron: CBS

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.