maandag 6 mei 2024

Franse Rivièra: motorverbod op populaire Route des Crêtes

Steeds vaker worden wegen die bekend staan om hun bochten en prachtige panoramische uitzichten tijdelijk gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Om de aanwonenden enige rust te gunnen vanwege geluidsoverlast of omdat de veiligheid in het geding is. Zo ook in de Franse Rivièra.

Onder impuls van het Nationaal Park Calanques hebben de gemeenten Cassis en La Ciotat besloten om de weg tijdens mooie dagen te sluiten voor bepaalde gebruikers. Motorrijders zijn niet de enigen die worden getroffen, want de weg zal voor alle gemotoriseerde voertuigen verboden zijn vanaf zondag 28 april. De beperking is alleen van toepassing op zondagen.

MAG roept op tot snelle actie bij dreigende wegafsluitingen

Met andere woorden, deze maatregel, die al eerder is getest op 8 oktober, stelt voetgangers, fietsers en andere gebruikers van duurzame mobiliteit in staat om elke zondag van deze mooie route te genieten, maar ook om de bewoners wat rust te gunnen zonder het lawaai van motoren, gedurende één dag per week.

Vanaf komende zondag 28 april om 00:00 uur worden er hekken geplaatst aan beide zijden van de veertien kilometer lange route om het verbod op verkeer te formaliseren. Pendelbussen zullen reizigers de mogelijkheid bieden om de route af te leggen. Ook worden er dertig elektrische fietsen ingezet. Deze operatie zal elke zondag worden herhaald tot en met 29 september.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen