maandag 11 december 2023

Is Aprilia bezig met volgende generatie RSV4?

Oké, dus de patenten geven niet veel weg. Helemaal niet eigenlijk. De tekeningen zijn ingediend voor een nieuwe, kleinere radiator. Maar wat ons betreft is dat een duidelijke aanwijzing dat de Italiaanse fabriek begint na te denken over de volgende generatie van haar vlaggenschip, de RSV4 sportmotor.

In principe werkt Aprilia aan een oplossing om de lucht efficiënter naar de zijdelingse radiator te leiden met behulp van enkele nieuwe frontkanalen en vinnen. En als ze een efficiëntere stroom schone lucht naar de radiator kunnen krijgen en de radiator sneller kunnen koelen, is Aprilia in staat om de grootte ervan te verkleinen. En dat vertaalt zich natuurlijk vertaalt in gewichtsbesparing.

Het is een slim idee, wat perfect zou zijn voor de RSV4. Maar we weten niet zeker of het ook voor de RSV4 is. Daarentegen zou het onwaarschijnlijk zijn dat Aprilia het idee voor een ander model zou gebruiken. Alleen de tijd zal uitwijzen of we gelijk hebben.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen