Frits Selling overleden

Op 30 maart 2016 is motorsportman van de eeuw Frits Selling in zijn woonplaats Amsterdam overleden. De zoon van Henk Selling, oprichter van de bekende Amsterdamse motorzaak, werd 84 jaar oud.

Frits Selling heeft de nodige faam opgebouwd als motorcrosser, ook geïnspireerd door zijn vader die gek was op motorrijden. Frits reed zijn eerste zesdaagse in 1956 op een Zündapp, waar de toenmalige motorzaak het dealerschap van had.

In 1956 werd hij gevraagd voor het “Vaas Team” en won daarmee de Zilveren Vaas. En dat was niet het laatste succes van de Amsterdamse motorliefhebber. Hij werd zes maal Nederlands kampioen motorcross, zeven maal Nederlands kampioen betrouwbaarheidsritten en won tien maal een gouden medaille in de Internationale zesdaagsen. Daarvoor werd hem zowel in 1957, 1961 en 1962 de Hans de Beaufort beker toegekend en is hij in het jaar 2000 uitgeroepen tot de Nederlandse motorsporter van de eeuw.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.