zaterdag 20 april 2024

Frits Selling overleden

Op 30 maart 2016 is motorsportman van de eeuw Frits Selling in zijn woonplaats Amsterdam overleden. De zoon van Henk Selling, oprichter van de bekende Amsterdamse motorzaak, werd 84 jaar oud.

Frits Selling heeft de nodige faam opgebouwd als motorcrosser, ook geïnspireerd door zijn vader die gek was op motorrijden. Frits reed zijn eerste zesdaagse in 1956 op een Zündapp, waar de toenmalige motorzaak het dealerschap van had.

In 1956 werd hij gevraagd voor het “Vaas Team” en won daarmee de Zilveren Vaas. En dat was niet het laatste succes van de Amsterdamse motorliefhebber. Hij werd zes maal Nederlands kampioen motorcross, zeven maal Nederlands kampioen betrouwbaarheidsritten en won tien maal een gouden medaille in de Internationale zesdaagsen. Daarvoor werd hem zowel in 1957, 1961 en 1962 de Hans de Beaufort beker toegekend en is hij in het jaar 2000 uitgeroepen tot de Nederlandse motorsporter van de eeuw.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen