Hoogste motorfietsmuseum van Europa

Het waarom ontgaat ons ook, maar met de bouw van een nieuwe skilift op 2175 meter hoogte, leek het men ook wel leuk om naast een uitkijkpunt en restaurant een motorfietsmuseum toe te voegen. En inderdaad, waarom niet?

Immers is het berggebied tussen het Oostenrijkse Tirol en Zuid-Tirol in Italië een populair stukje onder motorrijders, en wanneer je nu dus de Timmelsjoch-pas neemt, kun je dus ook een stop bij het Top Mountain Crosspoint ingelasten.

Overigens wilde de ontwikkelaar wel even duidelijk maken dat het geen halfbakken plan was, dus nodigde hij niemand minder dan Giacomo Agostini uit om de eerste schop in het zand te steken. Het afgeronde museumterrein beslaat meer dan 2.600 vierkante meter en staat boordevol bijzondere tweewielers met onder andere exemplaren van Moto Guzzi, Brough Superior, MV Agusta, Zündapp en natuurlijk Harley-Davidson. 

Mocht je Duits op niveau zijn, dan valt er ook nog wat te maken van de gesproken tekst in onderstaande video, zo niet dan kun je in elk geval vast een kijkje nemen!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.