zondag 29 januari 2023

Futuristische BMW met turbo

foto: Rainer Buchmann

‘Een BMW met turbo? Dat moet wel een machtig apparaat zijn. Wanneer komt hij uit?’ Nou hij is al 35 jaar oud! De BMW bb-Futuro werd in 1980 gepresenteerd aan de wereldpers. Ondanks de louter lovende woorden die er over werden geschreven, werd het model nooit in productie genomen. De BMW bb-Futuro had misschien meer weg van een spaceshuttle dan een motorfiets en dat zou ook wel eens de reden kunnen zijn dat we hem nooit op straat gezien hebben. Een motor bedoelt om de markt alvast op te warmen voor de komst van de K1. Schoot hij zijn doel misschien voorbij? Je leest het in MOTO73 nr. 12 van 2015. Die nu in de winkel ligt, maar je kan ‘m natuurlijk ook gewoon hier bestellen.

De foto hierboven komt uit een doos dia’s die in het persoonlijke archief staat van Rainer Buchmann, de bedenker van de bb-Futuro. Samen met hem kijken we terug op een motorfiets die zijn tijd ver vooruit was. Want nu de Kawasaki H2 en H2R met een supercharger rijden, is drukvulling op een motorfiets lang zo gek niet meer.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen