Futuristische BMW met turbo

foto: Rainer Buchmann

‘Een BMW met turbo? Dat moet wel een machtig apparaat zijn. Wanneer komt hij uit?’ Nou hij is al 35 jaar oud! De BMW bb-Futuro werd in 1980 gepresenteerd aan de wereldpers. Ondanks de louter lovende woorden die er over werden geschreven, werd het model nooit in productie genomen. De BMW bb-Futuro had misschien meer weg van een spaceshuttle dan een motorfiets en dat zou ook wel eens de reden kunnen zijn dat we hem nooit op straat gezien hebben. Een motor bedoelt om de markt alvast op te warmen voor de komst van de K1. Schoot hij zijn doel misschien voorbij? Je leest het in MOTO73 nr. 12 van 2015. Die nu in de winkel ligt, maar je kan ‘m natuurlijk ook gewoon hier bestellen.

De foto hierboven komt uit een doos dia’s die in het persoonlijke archief staat van Rainer Buchmann, de bedenker van de bb-Futuro. Samen met hem kijken we terug op een motorfiets die zijn tijd ver vooruit was. Want nu de Kawasaki H2 en H2R met een supercharger rijden, is drukvulling op een motorfiets lang zo gek niet meer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.