20.8 C
Nederland
dinsdag 24 mei 2022

Nieuwe MOTO73 is uit!

Vandaag valt de nieuwe MOTO73 bij de abonnees op de deurmat, wat biedt deze MOTO73? We zetten het op een rijtje:

The Deadly Five
Het is een cliché, maar voor motorrijders loert het gevaar overal. Risico’s herkennen en vervolgens adequaat handelen is van levensbelang, maar geen rocket science. De vijf meest levensbedreigende verkeersituaties zijn in kaart gebracht. Wij geven tips om ongeschonden uit de strijd te komen.

Eindelijk Sykes
Met alweer een volledig Brits podium voldeden de thuisrijders aan de verwachtingen op Donington Park. Toch was het anders, want niet Jonathan Rea, maar Tom Sykes pakte de dubbel. Michael van der Mark wist de finish twee keer niet te halen en dat hakte er flink in.

Racen met de kranen open
Nieuwe regels, een jaar Superbike-ervaring voor Alex Lowes en de komst van Randy De Puniet  hadden Crescent Suzuki een definitieve duw richting de SBK-top moeten geven. Maar na traditioneel sterke wintertesten en een podium voor Lowes in Thailand ging het helemaal mis. Is het echt alleen die nieuwe elektronica?

Stadsvernieuwing
Een ongeschreven wet leert dat motoren de eerste twee à drie jaar van hun bestaan nagenoeg ongewijzigd door het leven gaan. Kawasaki herschrijft de regels eigenhandig. De dit jaar geïntroduceerde Versys 650 is ondertussen toe aan een vijfde variant: de City.

Rij lekker mee!
We bieden de lezers van MOTO73 een unieke kans: maak op 17 juni eens een uitgebreide proefrit op een Harley-Davidson. Geen rondje om de kerk, maar een flinke rit. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats!

Geen maat op Lorenzo
Op dit moment staat er geen maat op Jorge Lorenzo. Na Jerez en Le Mans won de Spaanse Yamaha-coureur ook in Mugello. Terwijl teamgenoot Valentino Rossi aan een derde plaats genoeg had om de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap te behouden, zitten titelverdediger Marc Marquez (gevallen) en Honda dik in de problemen. Andrea Iannone hield voor het recordaantal van ruim 90.000 tifosi de eer van Ducati hoog door tweede te worden.

Vergelijk van gelijken
Scrambler versus Scrambler. Luchtgekoelde tweecilinder versus luchtgekoelde tweecilinder. Hip versus hip. Op papier lijken de Ducati en de Triumph Scrambler te bestaan uit hetzelfde genetische materiaal. In de verwarrende praktijk blijkt daar echter niets van.

En nog veel meer…

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelReady to Rumble
Volgend artikelFuturistische BMW met turbo

Gerelateerde artikelen