Geen 2017 Triumph Daytona 675 R

Zo aan het einde van het jaar en rond de Intermot en EICMA houdt de motorwereld zich bezig met wat er volgend modeljaar allemaal op de markt verschijnt. En wat niet, want sommige modellen komen niet meer terug. Jammer, we gaan door. Maar deze zagen we even niet aankomen. De Daytona 675 R staat voor 2017 niet meer op de prijslijst van Triumph. 

Het vermoeden is dat Triumph de driecilinder niet zonder slag of stoot kan laten voldoen aan de Euro4-norm. De Britten zouden dan een geheel nieuw blok moeten ontwerpen. En deze investering zagen ze waarschijnlijk niet zo zitten. Best begrijpelijk, aangezien het supersport segment al langer onder druk staat. Andere fabrikanten haalden eerder al eens de supersport van hun prijslijst, Triumph nu dus ook. Jammer. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?