Geen rem: $ 8.000.000 boete

Een ongeluk zit weliswaar in een klein hoekje, maar het kan grote financiële gevolgen hebben. Een rechtbank in Santa Ana heeft Suzuki Amerika een boete opgelegd van zes miljoen dollar omdat de remmen van Thomas Joseph Soulliere faalden. De Amerikaan klapte daar op een personenwagen en vloog van zijn motorfiets. Die buiteling is ook nog eens goed voor een schadevergoeding van twee miljoen dollar.

Corrosie op remzuigers
Volgens de rechtbank reed Soulliere met zijn GSX-R600 onder de maximum snelheid toen hij moest remmen voor een auto die uitparkeerde. De voorremmen deden echter niets. Volgens Soulliere’s advocaat wist Suzuki dat de gebruikte remzuigers gevoelig zijn voor corrosie. Dat levert lucht in het remsysteem op en dat resulteert in een verminderde remwerking. En dat is op zijn beurt weer goed voor twee miljoen dollar. Je zou voor minder een keer onderuit gaan.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?