Nieuw: BMW R1250 GS SHIFTcam

Over enkele ogenblikken (17 september, 20.00 uur) verloopt het embargo van het GROTE BMW nieuws: de R1250 GS SHIFTcam.

De eerste beelden en video lekten vorige week al uit. Het echte nieuws was daarmee al verloren gegaan, maar waar het om gaat is dat de GS meer inhoud heeft gekregen en variabele kleptiming. Het volume van een cilinder bedraagt nu 102.5 x 76mm.  Het vermogen van de nieuwe BMW is 136pk @ 7.750 tpm, het koppel is 143Nm @ 6.250 tpm (fat was 125pk @ 7.750 tpm en 125Nm @ 6.500 tpm). Variabele kleptiming moet er voor zorgen dat de GS op lagere toeren soepeltjes zijn werk doet, terwijl op hoge toeren meer vermogen wordt opgebouwd.

Er zijn drie versies van de R1250 GS: de basis-uitvoeren (€19.794,-), de Exclusive en de HP. Van de laatste twee zijn de prijzen nog niet bekend.

Om je GS te verfraaien heeft BMW twee accessoirelijnen: HP Parts GS en 719 Spezial Klik op de link voor het overzicht van de accessoires.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.