vrijdag 3 februari 2023

Geen WorldSBK voor Assen

Naarmate de herstart van het Wereldkampioenschap 2020 nadert, hebben Dorna en de FIM een bijgewerkte kalender uitgebracht.

In de vorige versie van de WorldSBK-kalender werden de Britse, Nederlandse en de ronde in Qatar als nader te bepalen rondes vermeld.

Deze drie races, op Doningon Park, Assen en het Losail International Circuit, zijn nu geannuleerd vanwege de organisatorische problemen die de COVID-19 pandemie met zich meebrengen.

Met het wegvallen van deze drie rondes blijven er nog acht op de kalender staan. Het seizoen begint opnieuw in Jerez op 2 augustus, de week na de tweede race van de MotoGP op het circuit.

Het WorldSBK-circus gaat dan naar het westen, naar het Portimao-circuit in Portugal. Dan zijn ze twee weken vrij en vervolgens af te reizen naar het Motorland Aragon-circuit in Spanje.

Terug naar Aragón wordt het circuit gevolgd door een enkele reis naar Barcelona, voordat het WorldSBK-circus naar Frankrijk gaat, naar Magny-Cours.

Daarna bereiden ze zich voor om naar Argentinië te vliegen, naar het circuit van San Juan Villicum. Hoewel, die ronde moet ook nog worden bevestigd, vanwege de pandemie. Het seizoen eindigt dan in Misano in Italië.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen