Geniet van Blue Monday

Wie vanochtend naar buiten keek kan onmogelijk zwartgallige gedachten hebben gehad. Het goudgele opkomende zonnetje veranderde de wit bevroren velden in een sprookjestafereel. Tot zover Blue Monday, de naar zeggen meest deprimerende dag van het jaar. Mocht je toch met het verkeerde been uit bed zijn gestapt dan hebben we een extra dosis geluk voor je in de aanbieding in de vorm van deze Blue Monday gebouwd door NYC Norton.

Pluimgewicht
Het in New York gevestigde NYC Norton is zoals de naam het al verraadt een Norton specialist, maar het is niet vies van andere merken. Voor deze Blue Monday combineerde het een Matchless korteslag Grand Prix motor (met TT Industries zesbak) met een Seeley MK2 frame. Het levert een plaatje van een classic racer op, al liggen de plannen om hem om te bouwen naar straatmotor al op de plank. Dat zal een paar pondjes toevoegen aan het huidige pluimgewicht van 112 droge kilo’s.

Depressief prijskaartje
De Blue Monday is een voorbeeld van functie boven vorm. Er zit niets teveel op de motor en de gebruikte onderdelen zijn machtig mooi. De replica Fontana naven, de Ceriani voorvork, de gepolijste tank, de stereo schokdempers van Cogent Dynamics en het prachtige frame zijn om te zoenen zo mooi. Het enige waar je nu nog depressief van kunt worden is het prijskaartje. (fotografie Ryan Handt/Motographia)

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?