Honda kondigt prijzen middenklassers aan

Honda heeft voor 2019 maar liefst 5 nieuwe modellen aangekondigd in het populaire mid-engine segment. Naast de aankondiging van de nieuwe CB500X eind 2018, introduceert Honda nu de prijzen en kleuren van de gloednieuwe CB650R, CB500F, CBR650R en CBR500R.

CB650R

Honda versterkt zijn line-up in het ultra-competitieve naakte middenklasse segment met de nieuwe Neo Sports Café CB650R. Het klassieke Honda vier-in-lijn motorblok dat gretig in de toeren klimt, is opgehangen in een compleet nieuw lichtgewicht frame waarbij hoogwaardige componenten horen als een 41 mm Showa SFF USD vork en radiaal gemonteerde vierzuiger remklauwen. Het 650cc motorblok heeft een nieuw ontworpen in- en uitlaat, nieuwe nokkentiming en andere compressieverhouding. Dit alles zorgt voor 5% meer vermogen en een hoger en soepeler koppel het gehele toerenbereik.
Verder beschikt de motor over Honda Selectable Torque Control (HSTC) en een assist/slipper koppeling.
De nieuwe CB650R weerspiegelt de CB1000R met zijn ronde LED-koplamp, het moderne LCD dashboard en strakke designlijnen die ervoor zorgen dat de motor maximaal van zijn uitstraling kan genieten; een zeer pure motorfiets.
Voor houders van het A2-rijbewijs is er ook een 35 kW-versie beschikbaar.

Honda CB650R 2019

Voor 2019 is de Honda CB650R beschikbaar in vier kleurenopties:
1) Graphite Black
2) Candy Chromosphere Red
3) Mat Crypton Silver Metallic
4) Mat Jeans Blue Metallic

De Honda CB650R is vanaf heden verkrijgbaar via de officiële Honda dealers voor € 9.658,- (incl. BTW, BPM en alle nodige rijklaarkosten).

CB500F

Honda’s ‘streetfighter’, de CB500F, heeft zich voor 2019 verder door ontwikkeld en heeft nu een agressief bodywork dat voor een meer gespierde uitstraling zorgt. Het taps toelopende stuur biedt een nog beter rij gevoel. Het compleet nieuwe LCD-dashboard heeft nu ook een opschakel- en versnellingsindicator. De richtingaanwijzers zijn nu in LED uitgevoerd, beter passend bij de rest van de verlichting.

Het blok behoudt de 35 kW, het maximum voor A2-rijbewijs houders, maar heeft nu 4% meer vermogen tussen de 3.000 en 7.000 tpm dankzij een nieuw ontworpen inlaat, uitlaat en andere kleptiming. Er is nu ook een assist/slipperkoppeling, wat op- en terugschakelen gemakkelijk en beter controleerbaar maakt. Het rijwielgedeelte verandert in essentie niet, de achterschokbreker is wel nieuw en levert betere demping en meer controle.

Honda CB500F 2019

Voor 2019 is de Honda CB500F beschikbaar in vier kleurenopties:
1) Grand Prix Red
2) Mat Gundpowder Black Metallic
3) Pearl Metalloid White / Mat Pearl Agile Blue
4) Candy Energy Orange

De Honda CB500F is vanaf heden verkrijgbaar via de officiële Honda dealers voor € 7.458,- (incl. BTW, BPM en alle nodige rijklaarkosten).

CBR650R

De nieuwe Honda CBR650R vervangt de CBR650F in Honda’s 2019 line up met een nieuwe, agressieve styling en een sportievere rijhouding, met als resultaat betere sportieve prestaties op de weg. De 650 cc viercilinder klimt hoger in de toeren, krijgt meer vermogen en koppel plus de Honda Selectable Torque Control (HSTC) en assist/slipperkoppeling. Een gewichtsbesparing van 6 kg betekent ook een toename van de pk-gewicht verhouding van 8%. Verder zijn de 41 mm Showa SSF USD vork, radiaal gemonteerde vierzuigerklauwen en het dashboard compleet nieuw. Er is tevens een 35 kW versie voor de A2 rijbewijshouders beschikbaar.
De evolutie in 2019 betekent dat de CBR650F een compleet nieuwe CBR650R wordt. Met stijlelementen die direct overgenomen zijn van de CBR1000RR Fireblade, maar met een heel eigen attitude. De ‘F’ wordt een ‘R’ en dat betekent dat er een toegenomen sportief potentieel is, met het oog op betere prestaties op de openbare weg.

Honda CBR650R 2019

Tijdens die transformatie is de CBR650R bewust omgevormd tot een unieke motor: een sportmotor die vergelijkbaar rijplezier levert als een RR-motor, maar die toch erg praktisch in gebruik is met lage aankoop- en gebruikskosten. Mede daarom is hij zowel geschikt voor dagelijks gebruik als voor sportieve ritten in het weekend.

Voor 2019 is de CBR650R beschikbaar in twee kleurenopties:
1) Mat Gunpowder Black Metallic
2) Grand Prix Red

De Honda CBR650R is vanaf februari verkrijgbaar via de officiële Honda dealer voor € 10.658,- (incl. BTW, BPM en alle nodige rijklaarkosten).

CBR500R

De CBR500R heeft altijd bekend gestaan voor puur, betaalbaar en zuinig rijplezier. Voor 2019 is dat niet veranderd. Er is meer van hetzelfde, maar met nog heel wat extra’s.

Contrasterende hoeken en verrassende vormen –een mix tussen slank en gespierd– van de kop tot het zadel, bepalen de nieuwe look van de CBR500R. Een nieuw ergonomisch design gericht op agressief gebruik van de rijder en daarbovenop verbeterde aerodynamica. Het rijdersperspectief, vanuit het zadel van de CBR500R, is een puur sportief uitzicht. De clip-ons zijn nu gepositioneerd onder de bovenste kuiphelft en dus is de rijhouding 8% meer naar voor gekanteld. De kuip zelf is ook lager zodat de rijder ‘Total Control’ heeft; de filosofie die achter deze nieuwe stijl schuilt en meteen ook Honda’s mantra voor de Supersport motoren sinds de komst van de Fireblade in 1992.

Honda CBR500R 2019

Het blok behoudt de 35 kW, het maximum voor A2-rijbewijs houders, maar heeft nu 4% meer vermogen tussen de 3.000 en 7.000 tpm dankzij een nieuw ontworpen inlaat, uitlaat en andere kleptiming. Er is nu ook een assist/slipper koppeling.

Het nieuwe LCD-dashboard heeft een opschakel- en versnellingsindicator en de richtingaanwijzers zijn in LED uitvoering, beter passend bij de rest van de verlichting. Het rijwielgedeelte verandert in essentie niet, de achterschokbreker is wel nieuw en levert betere demping en meer controle.

Voor 2019 is de CBR500R beschikbaar in drie kleurenopties:
1) Mat Axis Grey Metallic
2) Grand Prix Red
3) Pearl Metalloid White

De Honda CBR500R is vanaf februari verkrijgbaar via de officiële Honda dealer voor € 8.258,- (incl. BTW, BPM en alle nodige rijklaarkosten).

Brussels Motor Show

Tijdens de 97e Motor Show in Brussel kunt u van 19-27 januari al de nieuwigheden ontdekken op de Honda stand in Hal 9. Of je nu komt voor de nieuwe CB650R, de schattige Monkey of voor de Marquez championship bike, er is voor elk wat wils. Hopelijk zien we je daar !

Lees ook: Ga jij alvast sparen voor een Honda Adventure?

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?