dinsdag 16 april 2024

Gerucht: keert de Kawasaki Ninja ZX-6R terug in 2024?

Het lijkt erop dat Kawasaki nieuws in petto heeft over z’n supersports. De Ninja ZX-6R zou volgend jaar terug kunnen keren op het circuit!

De middelgrote supersportmarkt richt zich op tweecilindermotoren en veel fabrikanten die een viercilinder-600 in hun gamma hebben, voeren slechts kleine updates door. Maar niet Kawasaki, die in feite een belangrijke vernieuwing in petto heeft. Of misschien wel twee, in ieder geval met betrekking tot zijn werkpaard voor deze categorie: de Ninja ZX-6R, met zijn 636cc-lijnmotor.

Kawasaki kondigt 16 nieuwe modellen aan

Nieuws uit de VS

Het nieuws komt uit de Verenigde Staten, meer bepaald van het US Environmental Protection Agency, de instantie die onder meer de uitstoot van voertuigen controleert. De spreadsheets met testgegevens van motorfietsen zijn zojuist bijgewerkt en er is een regel ‘Kawasaki ZX-6R 2024’ bijgekomen. De motor wordt geïdentificeerd met certificaatnummer RKAXC.636AAF-002, motorfamilie RKAXC.636AA, modelnummers ZX636JR en ZX636KR. De laatste update voor de ZX-6R die momenteel in omloop is, werd uitgevoerd op het model van 2019 en de certificaatnummers voor die versie eindigen met 636AAE.

Meer vermogen

De alfabetische volgorde doet dus concluderen dat er een ingrijpend gewijzigde versie op komst is, en aangezien er twee modelnummers zijn kan je aannemen dat dit ofwel het model met en zonder ABS is, ofwel meer of minder vermogen zoals bij de R en RR-versies het geval is. Dat er veranderingen zijn, blijkt ook uit de gemeten prestaties, want het maximumvermogen van de 2024 is 122 pk (91 kW) bij 13.000 tpm, terwijl het cijfer voor de huidige generatie hoger ligt, (127,4 pk (95 kW) bij 13.500 tpm. Een verlaging die waarschijnlijk nodig is om binnen de huidige emissiegrenzen te vallen. De laatste aanwijzing is het feit dat Kawasaki het 636-model niet heeft gehomologeerd voor deelname aan het Supersport World Championship, hoewel het nieuwe reglement dat wel toestaat, en doorgaat met de oude 600 cc. Waarschijnlijk wachten ze op de lancering van de ZX-6R 2024 en wordt die gehomologeerd als 636cc-versie. Zullen we de Kawasaki vinden tussen de nieuwigheden die dit najaar worden onthuld?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen