maandag 27 mei 2024

120 Jaar Indian Motorcycle – De motor en de boom

Dit zou het begin van een bijzonder gedicht kunnen zijn, maar in dit geval gaat het om de Indian 101 Scout uit 1931 die hier zomaar, heel oneerbiedig, tegen een boom staat. Zoals je je stationsfiets neergooit als je te laat bent of heel misschien je crosser even wegzet als je heel nodig iets anders tegen een boom moet doen. Maar toch niet met een motor van ver voor de Tweede Wereldoorlog? Kom op zeg. Een motor die volgens veel kenners bovendien de beste Indian ooit is. Toch gebeurde het tijdens de Indian Riders International Rally op de Prescott Hill Climb in het Engelse Gloucestershire. Het is in 2021 precies 100 jaar geleden dat de legendarische Indian Chief gepresenteerd werd en dat vieren ze met een aantal speciale modellen die je hier terugvindt. Met standaard, al heeft zo’n boom ook wel wat…

Indian 101 Scout 1931
Indian 101 Scout uit 1931
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen