zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Gerucht: KTM LC8c 890 onderweg

Volgens de verhalen in het geruchtencircuit zou KTM werken aan een grotere versie van de LC8c-krachtbron – waarbij die ‘c’ voor compact staat. Een groei naar (bijna) 900cc, zou een interessante mogelijkheid zijn om een klein gat te dichten in KTM line-up. En ja, groter is beter, toch?

An sich laat de exacte reden waarom KTM een 890cc staande twin zou willen ontwikkelen zich raden. Behalve dat het huidige 799cc LC8c-blok vorig jaar pas debuteerde in de 790 Duke en onlangs in de 790 Adventure geïntroduceerd werd, zal een inhoudstoename van 90cc geen bergen verzetten wat betreft vermogen en koppel.

Mogelijk wil KTM in de nabije toekomst alsnog een SMT-achtige machine op de markt brengen. Een concurrent als de Ducati Hypermotard neemt met zijn 113 pk een loopje met de 790, maar met iets meer longinhoud zou een KTM 890 SMT een serieuze tik uit kunnen delen.

Nog logischer dan bovenstaand stukje dagdromen, is de aanstaande Euro 5-norm, waarbij een groter blok minder zwaar belast hoeft te worden om vergelijkbare – of betere – prestaties ten tonele te brengen. Dat kan de LC8c-krachtbron een stuk toekomstbestendiger maken.

Hoe dan ook, het is nog even afwachten, maar als we toch aan het dagdromen zijn; als KTM met een 900cc staande twin komt, dan zou die ook wel eens in de Husqvarna-hoedanigheid terug kunnen komen. De langverwachte rentree van de Husqvarna Nuda 900, dan toch?

Foto: KTM/Motor.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen