Gespot: nieuwe BMW S1000RR

Sinds de S1000RR in z’n eerste uitvoering op de markt kwam (foto boven) blijft BMW de superbike gestaag doorontwikkelen. Vandaag doken dan ook nieuwe spy-foto op (klik) waaruit blijkt dat de Duitsers met een nieuw 2018-model bezig zijn.

Enkele wijzigingen liggen voor de hand en de spy-foto onderschrijft dat. Een gewijzigd frame en achterbrug, aangepast kuipwerk, een sterk gewijzigd snuitje en andere motorcarters. Niet op de foto te zien, maar erg voor de hand liggend, zijn een nieuw TFT-dashboard en verbeterde elektronica. Grote vraag is of BMW de 200pk-grens zal overschrijden. De huidige S1000RR wordt opgegeven voor 199pk maar overschrijdt die opgave met gemak. Zo bleek toen MOTO73 vorig jaar de proef op de som nam, en er op de vermogensbank doodleuk 203 pk in de viercilinder in-lijn bleek te huizen.

Tja, meer dan dit weten we vooralsnog niet! We houden je natuurlijk op de hoogte.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.