maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Gespot: Nieuwe Moto Guzzi V100 sporttoer

Moto Guzzi pakt uit met een 100-jarig jubileumcadeau in de vorm van de V100, een gloednieuwe sporttoerder die het opneemt tegen onder andere de Yamaha Tracer 9.

Moto Guzzi staat op het punt een gloednieuw sporttoermodel te lanceren. Dat moet ergens in de komende weken gebeuren. Het nieuwe model, dat de naam V100 krijgt – is volgens Moto.it, dat de foto’s nam tijdens een fotoshooting tijdens een rit langs het Comomeer – moet het nieuwe vlaggenschip van Moto Guzzi worden. Wat inhoud betreft staat dit model boven de V85TT.

Moto Guzzi, dat dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert, heeft gebouwd aan een reeks van voornamelijk cruisers gebouwd rond de V7- en V9-architectuur, plus de V85 TT adventure-crossover. De laatste, die in het voorjaar van 2019 werd gelanceerd, was het laatste nieuwe model. Met de V100 stapt Moto Guzzi in een nieuw segment, wat natuurlijk een belangrijke gebeurtenis is.

2022 Honda Africa Twin Adventure Sports: delicate verfijningen

Hoewel er niet al te veel details bekend zijn buiten de beelden die je hier ziet, zal de ‘V100’ waarschijnlijk worden aangedreven door het 1000cc-blok van de firma, dat ongeveer 120 pk genereert.Terwijl we nog even moeten wachten om het design van de voorkant goed te kunnen zien, toont de achterkant een blauwachtig zijprofiel. Dat oogt modern, maar een vleugje retro ontbreekt ook niet. En daar staat Moto Guzzi inmiddels om bekend.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen