donderdag 18 april 2024

2022 Honda Africa Twin Adventure Sports: delicate verfijningen

De Honda Africa Twin Adventure Sports is echt zo’n genietmachine voor lange ritten. Brede, goed beschermende stroomlijn, rechtop zithouding, breed stuur; kom maar op bochten en kilometers! Maar wat goed is, kan beter. Hoe dat kan?

Zo’n eerste ontwerp doet het zonder de commentaren van eigenaren. En dat is 100% beter dan de algoritmen van een vormgeefprogramma. Dus kennelijk was er kritiek op de bescherming en hoogte van het ruitje. Dat is op de 2022-Adventure Sports 110 0mm korter maar wel vijfvoudig in hoogte verstelbaar. Daarmee neemt de zicht tijdens regen toe zonder dat de bescherming tegen de rijwind er onder heeft geleden.

2022 Honda NT1100: alles klaar voor toermotor met Africa Twin-blok

Van de DCT – de automatische transmissie en dubbele koppeling – is het regelsysteem verder verfijnd en nu is bij lage snelheid en in de eerste twee versnellingen het ontkoppelen van de koppelingen nog soepeler en progressiever.

De CRF1100L Africa Twin Adventure Sports zal te verkrijgen zijn in volgende kleurstellingen: 

  • Pearl Glare White Tricolour  
  • Matte Ballistic Black Metallic 

Nieuw voor 2022: het ‘Cracked Terrain’-design en aangepaste kleurschema’s met aluminium zijpanelen en aluminium bagagedrager in het zwart. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen