maandag 20 mei 2024

Getest: Jaarbeurs Live-app MOTORbeurs Utrecht 2023

Voor het eerst maakt de organisatie van MOTORbeurs Utrecht dit jaar gebruik van de Jaarbeurs Live-app. Op deze manier kun je heel gemakkelijk navigeren over de beursvloer en daarmee komt er dus een einde aan de geprinte beursplattegrond. Beter voor het milieu, maar ook beter voor jou, want met deze app raak je nooit meer de weg kwijt. Althans, dat is wat de app ons wil doen geloven, maar is dat ook echt zo? Wij nemen de proef op de som.

De Jaarbeurs Live-app is te downloaden in de App Store (iOS) en de Google Play Store (Android). Let op, doe dit wel voor je naar MOTORbeurs Utrecht komt, zodat je de app kunt downloaden via WiFi. Met zo’n 160 MB is het een niet al te grote app, maar toch is het zonde om je de databundel hiervoor te gebruiken. In de App Store en de Google Play Store is naast de Jaarbeurs Live-app trouwens ook de Jaarbeurs Welcome-app te vinden. Let er dus op dat je de juiste app kiest, in dit geval dus de Jaarbeurs Live-app. Het installeren gaat als elke andere app en is afhankelijk van je verbinding meestal zo gedaan.

5 redenen waarom je de MOTORbeurs Utrecht 2023 niet mag (en wil) missen!

Na het downloaden kun je de app openen en kom je direct bij ‘Komende evenementen’, waarbij MOTORbeurs Utrecht als eerste staat. Aangezien we al weten dat MOTORbeurs Utrecht van donderdag 23 februari tot en met zondag 26 februari 2023 is en omdat we ook al wel weten wat er ongeveer te doen is, concentreren wij ons direct op de lijst met exposanten.

We kiezen ervoor om naar onze eigen stand te navigeren. Zoeken gaat helaas nog niet tussen de exposanten, maar met scrollen komen we er ook en ontdekken we dat onze stand officieel positie 12.D100 heeft. Bij ‘lees verder’ krijg je meer informatie over Motor.NL, maar kun je ook navigeren naar onze stand door op het icoontje rechts bovenaan te drukken. Het enige dat we dan nog hoeven te doen, is te drukken op ‘Ga’ en voor we het weten staan we op de stoep bij onszelf. Een kind kan de was doen. Tenzij je of Bluetooth of locatie uit hebt staan in de app, want dan werkt de navigatie niet. Dit kun je aanpassen in de instellingen van de app.

Ook ideaal is de knop programma. Klik hierop om een overzicht te krijgen van alles wat je kunt doen tijdens jouw bezoek aan MOTORbeurs Utrecht. En dat is meer dan je denkt! Even bijkomen van de mooie dingen die je op de beurs ziet? De Jaarbeurs Live-app biedt je een overzicht van de verschillende restaurants en horecagelegenheden die bij de Jaarbeurs te vinden zijn. Een snelle hap of uitgebreider tafelen? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Als je een account aanmaakt en inlogt, biedt de app nog meer. Na de registratie kun je namelijk op de knop ‘Ticket toevoegen’ klikken. Een nieuw scherm verschijnt, waarin je gevraagd wordt om het e-mailadres waarop je het ticket hebt gekocht en de barcode van het ticket in te vullen. De barcode van het ticket vind je terug op het e-ticket dat je in de mail hebt ontvangen. Klik na het invullen van de gegevens op ‘Bevestigen’. Jouw ticket staat nu in de app en raak je dus nooit meer kwijt!

Kort samengevat: er is geen reden om deze app niet te downloaden! Het is dan ook niet gek dat Jaarbeurs Utrecht met deze Jaarbeurs Live-app de UFI Digital Innovation Award 2022 won, uitgereikt door de wereldwijde associatie van evenementenlocaties en -organisatoren, UFI. 

Hoe werkt de app?

In de beurshallen hangen honderden zogenaamde ‘beacons’. Die weten niet wíe je bent, maar wel wáar je bent. Het aardmagnetische veld benut het kompas van smartphones in combinatie met Bluetooth (die moet je dus wel aan hebben staan). De app maakt vervolgens een Bluetooth-verbinding met de ‘beacons’, waardoor je op de plattegrond in de app gemakkelijk kunt zien waar je bent en hoe je de route naar jouw favoriete exposant kunt vinden. Ook vertelt de app je of het druk is bij een bepaalde stand, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

2 Reacties

  1. App geïnstalleerd. Maar accepteert bij mij geen wachtwoord. Morgen nog maar eens proberen.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen