dinsdag 16 april 2024

5 redenen waarom je de MOTORbeurs Utrecht 2023 niet mag (en wil) missen!

1. Eindelijk!

Na twee jaar op rij een heel diep en nog veel donkerder, haast oneindig zwart gat eind februari, mag MOTORbeurs Utrecht in 2023 eindelijk weer doorgaan. Donderdag 23 en vrijdag 24 februari ben je van harte welkom in de Jaarbeurs tussen 10.00 en 22.00 uur, op zaterdag 25 en zondag 26 februari tussen 10.00 en 18.00 uur. Kom je met de motor, dan heb je twee mogelijkheden; of droog als VIP parkeren op de beursvloer, of gratis parkeren rondom de Jaarbeurs. De voordelen van de VIP MOTOR Parking zijn dat je motor droog en binnen staat. Óp de beursvloer en dus ben jij ineens onderdeel van MOTORbeurs Utrecht en je kunt ook nog eens gebruikmaken van de gratis helmengarderobe. Met een reservering ben je verzekerd van een plek op de VIP MOTOR Parking, maar let op, vol is helaas ook echt vol. Een kaartje kost 5 euro, maar als je kijkt naar de voordelen is dat eigenlijk een te verwaarloze investering. Reserveren kan hier. Let op: de parkeerplaatsen bij de Jaarbeurs raken waarschijnlijk nog sneller vol dan normaal vanwege bouwwerkzaamheden en andere evenementen. Er is bij de NS trouwens ook een mooie combideal: een e-ticket dagretour naar Utrecht plus een entreeticket voor MOTORbeurs Utrecht 2023 voor 38 euro. Meer informatie vind je hier.

2. Wij zijn er!

Hal 12 wordt dit jaar de place to be voor jullie, want daar ga je de stand van ons vinden. En ons is ons in de aller breedste zin van het woord want we zijn er natuurlijk met MOTO73, maar ook met Promotor, Motor.NL, Motormaatje en de Riders Club, de leukste motorclub van Nederland. Kortom: ga gewoon op de gezelligheid af en je vindt ons probleemloos. Op de stand staat onder andere de beroemde ballenbak, waarbij je waanzinnige prijzen kunt winnen. Het enige dat je hoeft te doen is het juist raden van het aantal ballen. Appeltje-eitje! Zeker als je de tip van Michel van der Gouw volgt. Michel won een paar jaar geleden een gloednieuwe Kawasaki Z650 door juist te raden dat er 1.410 ballen in de bak zaten. Zijn uitleg: ‘Ik heb de ballen langs de zijkanten proberen te tellen en vervolgens vermenigvuldigd met ongeveer drie lagen. Zo kwam ik ergens tussen de 1.400 en 1.500 ballen uit. Mijn vrouw haar verjaardag is 14-10 dus toen heb ik dat maar ingevuld.’ Om misverstanden te voorkomen; er zitten dit jaar niet precies 1.410 ballen in. Of misschien toch wel…? Veel minder gecompliceerd is het wereldberoemde motorjeans hangen. Hang jij het langst? Dan ga jij naar huis met een waanzinnige prijs, die we binnenkort bekend zullen maken. Ook motorrijders die niets hebben met raden of hangen, zijn van harte welkom op onze stand in hal 12 want ons podiumprogramma zit barstens vol gave shows. ‘Wat Rij Jij? LIVE?’, alles over customizing, circuitrijden, motorvakanties, een grote nieuwsshow en ga zo maar door. Als klap op de vuurpijl kun je als abonnee ook gewoon een gratis bak koffie of speciaalbiertje op de stand komen halen! De complete programmering verschijnt in MOTO73 #3 en uiteraard ook op motor.nl.

3. Nooit meer de weg kwijt

Voor het eerst maakt de organisatie van MOTORbeurs Utrecht gebruik van de zogeheten Jaarbeurs Live-app. Je kunt met deze app heel gemakkelijk navigeren over de beursvloer. Een geprinte beursplattegrond is hiermee dus overbodig geworden. Bovendien kun je met de app je eigen programma samenstellen en geeft de app informatie over praktische zaken als parkeren en tickets. Download de app vlak voor je bezoek voor alle actuele informatie.

4. Verschillende thema’s

Dit jaar is de beurs ingedeeld in thema’s. Zo ontdek je bij ‘Explore’ alles voor het maken van kilometers, van hotels in Duitsland tot aan rally rijden in Marokko. Voor iedereen die graag van ombouwen houdt, is er het thema Customizing met onder andere special paint en pinstriping. Bij ‘Community’ draait het om het sociale aspect van samen motorrijden. En dan zijn er ook nog de thema’s innovatie & duurzaamheid, performance en eMobility.

5. Heel veel motorsport

Natuurlijk is Assen het kloppend hart van de Nederlandse motorsport. En anders is het wel Zandvoort of Staphorst, maar toch niet Utrecht? Wel tijdens MOTORbeurs Utrecht, want dan staat er op de stand van TT Circuit Assen van alles te gebeuren. Onder andere Grand Prix-coureur Barry Baltus zal er zijn. Ook onze GP-rijder Zonta van den Goorbergh is aanwezig, want ‘zijn’ RW Racing GP houdt de teampresentatie op MOTORbeurs Utrecht. Hoe gaaf. Wanneer wordt later bekend. Net zo gaaf is de motorenpresentatie van Ten Kate Racing op de TT-stand. Je weet wel, het team dat inmiddels zo vaak wereldkampioen geworden is dat je het niet meer op je eigen vingers kunt natellen. De motoren waarmee dat lukte, zijn te bewonderen op en rond de stand van TT Circuit Assen. Ten Kate Racing is er zelf uiteraard niet, want die hebben ‘iets’ te doen op Phillip Island in Australië. Ook daar hoef je niets van te missen, want de eerste races van het WorldSBK en WorldSSP kun je op zaterdag en zondag op de TT-stand terugkijken, want alles wordt gestreamd!

Bestel nu je tickets!

Losse kaarten kun je ook vertrouwd en veilig hier bestellen.

Doe je dat vóór 23 februari, dan profiteer je van € 3,- korting ten opzichte van de kassaprijs.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen