vrijdag 19 juli 2024

Getest: Jofama Hugin – Fluwelen handschoentjes

Geitenleer? Ik wist niet dat ze er motorhandschoenen van maakten, maar Jofama blijkt het te doen. Niet eerder heb ik handschoenen gehad die zó soepel aanvoelen, het is onmiddellijk alsof ik ze al tien jaar draag. De binnenvoering lijkt bovendien van fluweel en dat maakt dit paar de meest comfortabele motorhandschoenen die ik ooit droeg.

Het leer is versterkt met Jofama’s eigen Hi-ART, twee reflectiestroken verhogen de zichtbaarheid in het donker en de zachte protectie merk je al dragend niet eens op. De lichte en luchtige opbouw van deze handschoen, zonder harde protectie en zeempje om je vizier te vegen, maken wel dat ik de handschoenen alleen op korte ritjes draag.

Op de pols zit een riempje om de handschoen goed op je hand te trekken, maar de redelijk korte schacht is niet instelbaar. Zo beschouwd is het echt een no-nonsense handschoen, die je ook op die waarde moet schatten. Jofama vraagt met € 64 dan ook niet de hoofdprijs en dankzij het hoge draagcomfort is het mijn eerste keuze voor korte ritjes.

PLUS
Zijdezachte binnenvoering, draagcomfort, goede reflectie, chique uitstraling
MIN
Geen zeempje, geen stelmogelijkheden schacht

Product: Jofama Hugin handschoenen
Kleuren: zwart
Maten: 5 – 14
Prijs: € 64
Verkrijgbaar bij dealers, zie hier.

Getest door: Eddie de Vries
Foto’s: Henny B. Stern

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen