Getest: Jofama Hugin – Fluwelen handschoentjes

Geitenleer? Ik wist niet dat ze er motorhandschoenen van maakten, maar Jofama blijkt het te doen. Niet eerder heb ik handschoenen gehad die zó soepel aanvoelen, het is onmiddellijk alsof ik ze al tien jaar draag. De binnenvoering lijkt bovendien van fluweel en dat maakt dit paar de meest comfortabele motorhandschoenen die ik ooit droeg.

Het leer is versterkt met Jofama’s eigen Hi-ART, twee reflectiestroken verhogen de zichtbaarheid in het donker en de zachte protectie merk je al dragend niet eens op. De lichte en luchtige opbouw van deze handschoen, zonder harde protectie en zeempje om je vizier te vegen, maken wel dat ik de handschoenen alleen op korte ritjes draag.

Op de pols zit een riempje om de handschoen goed op je hand te trekken, maar de redelijk korte schacht is niet instelbaar. Zo beschouwd is het echt een no-nonsense handschoen, die je ook op die waarde moet schatten. Jofama vraagt met € 64 dan ook niet de hoofdprijs en dankzij het hoge draagcomfort is het mijn eerste keuze voor korte ritjes.

PLUS
Zijdezachte binnenvoering, draagcomfort, goede reflectie, chique uitstraling
MIN
Geen zeempje, geen stelmogelijkheden schacht

Product: Jofama Hugin handschoenen
Kleuren: zwart
Maten: 5 – 14
Prijs: € 64
Verkrijgbaar bij dealers, zie hier.

Getest door: Eddie de Vries
Foto’s: Henny B. Stern

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur